Consideracions postreferèndum

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Penso que després del viscut els tres primers dies d’octubre, si algú no veu clar on estem, el perquè i qui en son els protagonistes, és que no vol mirar.

La repressió policial sobre votants d’un referèndum, màxima expressió de democràcia (ho es més que en unes eleccions pluriopcionals), ja ens indica qui tenim enfront: el feixisme franquista en forma de partits democràtics com el PP i Ciutadans. Ells s’escuden en la “seva legalitat”.

Hitler puja al poder mitjançant eleccions. Legítim i legal. Desenvolupa noves lleis: nova legalitat. Fa unes Lleis (com tota Llei arreu, d’obligat compliment) que manen exterminar físicament (sí, heu llegit be) jueus, gitanos, disminuïts físics i mentals i tot ésser humà considerat inferior per raça, nacionalitat,etc. Tot perfectament legal.

I doncs, de què ens queixem? Doncs que eren il·legítims, contraris a Dret i actualment contra les Convencions de la ONU i altres alts organismes internacionals. Anar contra el vot, contra les urnes, ha passat a ser il·legítim Crec que és això el que hem d’”argumentar” a la UE i on sigui. Fins que no se’n convencin arreu, aquí i fora, ens toca resistència passiva. Només la força bruta pot imposar la seva legalitat, res més.

L’actitud del Borbó em recorda a Vittorio Emmanuelle III, rei d’Itàlia que nomenà com a cap del Executiu (Govern), al feixista Mussolini. Al final de la II Guerra Mundial amb un referèndum plebiscitari enderrocaren la Monarquia i instauraren la República Italiana.

I si algú ens diu que en unes eleccions o referèndum no superem el 50% del cens electoral (que no dels vots emesos), aquí van unes xifres sobre el Brexit al Regne Unit:

Votants: 33,7 M

Sí al Brexit: 17,4 M / 51,6%

No: 16,3 M / 48,4%

Això ningú ho va discutir ni cap partidari del no. Va guanyar el Brexit, el sí. Però, les xifres foren:

Població del Regne Unit: 66,0 M

Amb Dret a votar: 49,5 M

S’havien d'inscriure per a votar (com a EEUU): 46,5 M (3 MM ni varen inscriure’s)

Anaren a votar, (dels inscrits prèviament), sols: 33,7 M (12,8 s’abstingueren d’anar)

Si afegim els votants del no: 16,3 M

El total dels que no votaren s : 32,1 M

Quasi el doble del que digueren sí al Brexit: 17,4 M

Si ho mirem així, el Brexit va perdre estrepitosament. Ningú dels 500 M de la UE se’n va adonar ni va impugnar. I per què no afegim tots els que “passaren del vot” al sí?

Roger Caballé

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi