On són el PP i Ciutadans en la moció conjunta per donar asil als refugiats?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La concentració de suport als refugiats que es va celebrar abans d’ahir a la Plaça de la Vila va confirmar un acord de moció conjunta dels grups municipals d’ERC-MES, ICV-EUiA, PSC, CUP-PC i CiU. Aquesta moció neix arran de les últimes noticies que arriben de les fronteres Europees on milions de refugiats provinents, la majoria de Síria,  demanen asil polític. La guerra civil que s’ha desencadenat al seu país els obliga a abandonar-lo si volen sobreviure.

Com a principal objectiu la moció conjunta dels partits polítics abans esmentats, dictaminarà que Sant Cugat passi a formar part de la xarxa de Ciutat-Refugi per donar asil als refugiats que arriben a les fronteres Europees. Aquesta moció, va més enllà d’un acte simbòlic, insta a les organitzacions internacionals a actuar de manera eficaç també insta a la comunitat internacional a protegir la població civil, la petició de remetre la situació síria a la Cort Penal Internacional, la instància al govern espanyol per posar fi a la venda d'armes a Síria i a activar les polítiques d'asil polític i demana que Sant Cugat es converteixi en ciutat d’acollida, entre d’altres peticions.  

Aquesta moció municipal conjunta, que és només un petit gra de sorra en un conflicte internacional, ha nascut arran de la presentació de diverses mocions dels partits municipals de la ciutat. Finalment i veient que els punts entres les diverses mocions eren molt similars, han decidit presentar-la de manera conjunta, tal i com s’explicava ahir en aquest mitjà.

Sembla clar que és més que una moció partidista o d’ideologies. És una moció de caràcter humanitari i de sentit comú. Aleshores, perquè ni PP ni Ciutadans han volgut impulsar aquesta moció?

Sense anar més lluny, el propi govern Espanyol va ser molt reticent en augmentar la quota inicial de refugiats que es situava vora a les 3.000 persones. A mesura que la problemàtica s’ha anat fent més gran i més visibles als mitjans de comunicació l’executiva del PP no ha tingut més remei que acceptar i acatar el que sembla que finalment serà una quota de 15.000 refugiats.

Com és possible que un govern es mostri reticent en augmentar la quota de refugiats sabent el que s’està vivint a les fronteres Europees i al sud d’aquestes? Perquè ni PP ni Ciutadans de Sant Cugat s’han volgut implicar en la creació de la moció que impulsarà Sant Cugat dins de la xarxa de Ciutats-Refugi? En causes humanitàries i de refugiats hi ha ideologia política? Sembla, per desgràcia, que si. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi