“Municipalització” i els seus sants ovaris

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Moltes entitats i ciutadans estem acostumats a anar al Ple, al torn obert a la ciutadania, i a que ens ningunegin, total, com que després no es pot contestar...

Però aquesta setmana la senyora Fortuny ens va honrar amb una nova volta de full. Quan vam anar a parlar del Cap d’Any ens esperava amb una llarga resposta –plena de fal·làcies com ja vam explicar en el vídeo de resposta– i un nou salt mortal de concepte: “Remunicipalitzem el Cap d’Any”.

Municipalitzar significa recuperar quelcom pel municipi, normalment gestionat per una empresa privada, no local, que no ret contes, que no prioritza el municipi...

Vist així, que hi ha més municipalitzat que una entitat de Sant Cugat amb més de 10 anys d’història i activitat incansable a la ciutat el gestioni? Clarament res, la gestió ciutadana és el màxim exemple de municipalització.

En canvi, aquest equip de govern d’ESADE-Girls que tenim el que entén per municipalitzar és que sigui l’Ajuntament qui decideix. Que després es fa contractant empreses privades cap problema, que algunes no són de Sant Cugat, cap problema tampoc. Allò important per les ESADE-Girls és fer un frase bonica al Ple. Poc acostumades estant a que es fiscalitzi més enllà.

Apunt curiós, a part del Cap d’Any que més ha “municipalitzat” aquest govern a iniciativa pròpia? Ahm... Res. Curiós ímpetu sobtat per la remunicipalització.

En fi, s’ha de tenir molt poca vergonya per al Ple municipal dir que es “municipalitza” el Cap d’Any quan es treu a una entitat per motius de censura política i es dona la gestió a empreses privades.

Julià Mestieri, membre de la Comissió de Gitanes i de Cal Temerari

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi