La sanitat i els pensionistes

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest final d’any aquí a Catalunya ha sigut bastant mogut. Ara un cop passades les eleccions, comença la feina de veritat formar el nou govern i encarar els problemes reals del país. Durant aquesta passada legislatura, el Govern de la Generalitat ha volgut donar sortida al problema de les llistes d’espera de les intervencions quirúrgiques firmant un acord al gener del 2016 i que ha passat tot el contrari del que volien solucionar i ens trobem que al 31 d’octubre de 2017 la llista d’espera ha crescut en 6.268 persones superant les 170.500, segons publica El Periódico de Catalunya, el passat 3 de desembre.

Cal recordar que nosaltres els pensionistes som els primers usuaris de la Sanitat Pública. És un percentatge molt alt del pressupost el que nosaltres consumim, ja que resulta imprescindible per poder seguir tenint una bona qualitat de vida. Com tothom sap per experiència pròpia o bé per informació de familiars i amics, les llistes d’espera son un drama, que en molt casos està creant a les famílies un sofriment innecessari.

Les llistes d’espera no son noves aquí a Catalunya ja les arrosseguem des dels anys 90 de l’època del senyor Jordi Pujol. Mai s’ha volgut posar remei al problema, sempre han intentat donar preferència a la medicina privada, forçant a la població ha tenir contractada una Mútua Privada, cosa que no tothom pot, i menys en els moments actuals.

Tots sabem que les llistes d’espera d’especialistes, i proves diagnòstiques, també tenen un temps d’espera important. Nosaltres els pensionistes no podem esperar tant de temps per l’edat que ja

tenim i per la qualitat de vida que perdem. Hem d’exigir a l’administració que s’acabi amb l’opacitat que existeix a l’hora de demanar informació sobre les llistes d’espera, no pot ser que mai ens vulguin facilitar la informació. De què tenen por? Ells diuen que són transparents, nosaltres els demanem que ho demostrin, amb fets. Tots tenim el dret de saber el temps d’espera real.

El nou govern ha de fer un esforç perquè d’una vegada per totes, tot comenci a funcionar bé, les llistes d’espera comencin a reduir-se i deixin de ser un gran problema per als ciutadans i també un cost econòmic per a l’administració. No volem més excuses, aquestes competències depenen de la Generalitat, per tant han de funcionar ràpid i bé, per això exigim al proper govern de la Generalitat una atenció especial a les llistes d’espera, un pla de xoc efectiu; si no és així, ens tindrà davant defensant els nostres drets com usuaris de la Sanitat Pública.

Aquesta millora que demanen de la Sanitat Pública no solament és per a nosaltres els pensionistes, volem que surti beneficiada tota la societat. Per això demanem la màxima celeritat possible, per poder reduir significativament les llistes de espera. Volem que tots els partits catalans diguin quin és el seu posicionament davant d’aquest gran problema, quines són les seves propostes per solucionar aquest drama que estem vivint, i quin tipus de model sanitari defensen per a la societat catalana.

Crec que ha arribat el moment de dir prou a les retallades efectuades a la Sanitat Pública durant tots aquests anys i començar a recuperar, una bona inversió en el nostre sistema Sanitari Públic. Nosaltres pensem que els nostres governants tenen la solució a les seves mans i no poden esperar més per començar a actuar i acabar amb el patiment de tanta gent.

Josep Porta

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi