Certificat d'una defunció

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fa temps vaig dedicar un parell d'articles al canvi de Convergència a PDECAT. De fet els vaig enfocar posant èmfasis en el fet que no es tractava merament d'un canvi de nom, sinó de la desaparició d'un partit (Convergència), i l'aparició d'un de nou (PDECAT).

Tot i que molts càrrecs polítics de Convergència es van afiliar al PDECAT de manera automàtica, més de la meitat de l'antiga militància de Convergència no va passar al nou partit. De fet, no es tractava d'una subrogació automàtica sinó de l'afiliació a un nou partit. Si tants càrrecs de Convergència van marxar al PDECAT, va ser per la necessitat de mantenir la cadira i el sou.

Tot aquest temps hem hagut de sentir que el PDECAT és l'hereu de Convergència, cosa que jo he posat en dubte moltes vegades. Em baso en el fet que si tants militant de Convergència no van afiliar-se al nou partit, és perquè consideraven que es tractava d'una cosa diferent i no complia les seves expectatives.

Ara curiosament, amb la sentència del cas Palau, ha sigut el mateix PDECAT el que ha emes un certificat de defunció de Convergència. Irònicament amb el comunicat en què es desvinculava de la relació de Convergència ressaltant que era un partit nou, el que ha fet és reafirmar el que molts ja sabíem; que Convergència va desaparèixer el 8 de juliol de l'any 2016 i que el que ha sortit després és un partit nou completament. Això sí, nou però amb els mateixos càrrecs de sempre, perquè el canvi de partit no va implicar el canvi dels quadres dirigents.

Per remarcar aquesta diferència entre el PDECAT i la desapareguda Convergència, la mateixa alcaldessa ha dit que es querellarà contra Convergència, reforçant la idea que el PDECAT és un partit nou que no hi té res a veure.

Per descomptat és una maniobra mediàtica per desvincular-se d'una complicada situació generada pel cas Palau. Però la justícia no coneix de partits i sí de persones, per tant, els responsables hauran de respondre estiguin en el partit que estiguin. El més important és que ha quedat clar que el PDECAT no es considera hereu de Convergència i això no només inclou la corrupció sinó també la bona obra de govern que durant anys ha fet a Sant Cugat.

Per tant, i de cara a les municipals, queda clar que els hi toca als electors decidir quin és el partit que pot agafar el relleu del govern a la ciutat. Fa poc parlava amb un membre d'un partit de l'oposició que em deia que era difícil desbancar a Convergència de l'Ajuntament. Jo li vaig respondre que més que difícil era impossible perquè Convergència ja havia desaparegut. Per tant, ara només queda una carrera on partits diferents i caps d'ells hereu ideològicament de Convergència, tenen davant la cadira de l'Ajuntament. Queda un any i mig. Comença la carrera.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi