Adéu, FesCamp

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sorgit el mandat passat com un projecte de gestió mediambiental en el Consell de barri de Mira-sol, FesCamp va passar a ser unes jornades reivindicatives que cada mes de maig intentaven donar una visió revolucionària de la manera de gestionar la cultura i el medi ambient.

Va ser un projecte al qual vaig tenir un especial afecte pel fet que va sorgir del si dels membres del Consell. Un projecte que va arribar de la mà d'un grup d'arquitectes que volien repensar la nostra visió del medi ambient, la col·lectivització i la cooperació.

Aquest projecte anava de la mà del projecte de gestió del Casal de Mira-sol anomenat Mira-sol Fem Ambient. Un projecte que lamentablement va desaparèixer durant aquest mandat i al que ja li vaig dedicar un article. Un article on remarcava el fet que la tendència seria fer desaparèixer el mateix Fes Camp.

Lamentablement els meus temors han esdevingut certs. Fa poc sortia la notícia que l'Ajuntament retirava la subvenció cap a Fes Camp, projecte que per cert havia transcendit l'àmbit de Mira-sol i s'havia expandit cap a tot el municipi. La justificació d'aquesta retirada de subvenció era la necessitat de retallar el pressupost de cultura. Siguin quines siguin les raons, certes o no, es tracta de l'eliminació de dos projectes que resultaven incòmodes per a l'administració, a causa de la seva característica de projectes autogestionats.

Com a expresident del Consell de barri de Mira-sol i principal defensor d'aquests projectes, lamento la manca d'interès a defendre'ls dins de l'actual Ajuntament. De fet un dels projectes que també va néixer al mateix temps que FesCamp i Mira-sol Fem Ambient va ser el de l'hort comunitari de Mira-sol. Aquest hort encara funciona, però espero que no acabi corrent la mateixa sort que els seus altres projectes comunitaris germans.

Qualsevol canvi cap a l'autogestió necessita la implicació del sector polític i això comença per creure's la necessitat d'aquest canvi. Quan aquest suport polític desapareix és lamentable veure com el projecte acaba sent eliminat, sigui per desídia o perquè no interessa mantenir-lo. Però per part meva he decidit esbrinar les raons autèntiques d'aquesta desaparició, sobretot per la quantitat de ganes i il·lusió que molts van posar-hi per portar-lo endavant.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi