Endavant, elCugatenc!

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Serveixi aquest article per reconèixer la gran tasca que aquest diari digital, elCugatenc, està duent a terme per la informació a Sant Cugat. Sorgit fa molt pocs anys i amb uns mitjans escassos, i optant pel sistema d’associació com a mitja d'organització, ha aconseguit en poc temps un número cada cop més alt de subscriptors i de seguidors.

Ja el fet mateix de sobreviure aquests anys, sense subvencions ni grans inversions, és un gran mèrit. I tot això és a causa de la gran tasca dels pocs però ben preparats periodistes que el constitueixen, juntament amb les col·laboracions més o menys esporàdiques que els ciutadans de Sant Cugat fan en forma d'articles i de notícies. Tot un sistema revolucionari que permet l'aparició d'un diari digital completament independent que es pot permetre el luxe de dir les veritats sense témer a possibles pressions externes ni acceptar ajudes a canvi d'edulcorar les notícies.

Sant Cugat és una ciutat relativament gran però, sobretot, és una ciutat on els seus ciutadans demanen una gran quantitat d'informació i de mitjans de comunicació. És per aquesta raó que hi ha espai per a més d'un mitjà, sigui públic o privat. I cadascun d'ells té la seva quota de mercat i el seu públic fidel. Uns perquè compten amb grans recursos a causa del temps que porten en el mercat o a la quantitat d'ajudes públiques que reben. elCugatenc no té intenció de competir directament amb ells, sinó d'oferir una informació complementària amb molts sentits.

Però si hi ha una cosa que ha caracteritzat a elCugatenc és que ha ajudat a clarificar situacions polítiques i a publicar en primícia determinades qüestions que han posat un mirall davant d'actuacions no gaire clares de l'administració. I aquestes notícies s'han caracteritzat sempre per ser àmpliament contrastades i magníficament documentades. Així, defugint del vulgar amarillisme, elCugatenc s'ha convertit en un mitjà de comunicació on prima la investigació seriosa i la denúncia de fets èticament reprovables.

Recordo la meva època com a regidor i la necessitat de mantenir una relació cordial amb els mitjans de comunicació. Una relació que sempre s'ha de caracteritzar per l'equanimitat i tracte igual a cadascun d'ells, independentment de la seva quota de seguidors. Mai se m'haguera acudit valorar la tasca d'un diari en funció del seu nombre de seguidors, sinó en la qualitat i veracitat de la informació que publica. I és clar, a vegades aquesta informació pot resultar incòmode, però els polítics tenen el dret a rebatre-la, però sempre amb arguments de pes no amb qualificacions personals o subjectives. Un regidor està per donar un exemple d'equanimitat i mesura, i aquesta no es demostra atacant públicament un mitjà de comunicació pel nombre dels seus lectors.

Bona feina elCugatenc, i endavant. Estem amb tu!

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi