#FreeOpenArms

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A les costes del mar mediterrani s’està cometent un crim contra la humanitat i el botxí és Europa. Fins ara Europa ha tingut un paper passiu davant de la tragèdia, ara Itàlia ha fet el primer pas, però en contra de tot pronòstic ha estat en detriment del salvament de vides. La resta de països callen, i un altre cop és la societat civil la que crida.

El passat 17 de març, la justícia Italiana va retenir una embarcació de Proactiva Open Arms, l’organització sense ànim de lucre dedicada a protegir vides de persones que fugen de la guerra, la gana i la persecució a les costes de Lesbos i al mediterrani central. ProActiva porta treballant al Mediterrani des del juny de 2016 i en aquest temps, segons fonts de la pròpia organització, han salvat 59.000 vides. D’aquestes una quarta part són menors d’edat. Ara els acusen d’organització criminal dedicada a la immigració il·legal. Han hagut d’aturar la seva tasca i alguns dels seus membre s’enfronten a 3 i 4 anys de presó.

Davant d’aquesta situació dantesca la resta de països europeus ho observen de braços creuats i la societat civil clama #ShameUE. Donar l’esquena a la situació no evitarà que cada dia hi hagi milers de persones que intentin creuar la frontera amb Europa. Fugen de les guerres, de la violència i de la pobresa dels seus països d’origen, la seva perspectiva de futur allà és nul·la. El somni europeu, la pau i la necessitat els empeny a fer un viatge molt perillós en el qual molts hi perden la vida. Boicotejar l’actuació de les organitzacions humanitàries al mar sorprèn, fa vergonya i implica sentenciar la vida de moltes persones que acabaran mortes al mar o en mans de xarxes d’extorsió i maltractament.

Si salvar vides és un crim jo també sóc una criminal #FreeOpenArms

Mònica Marqués, psicòloga i psicopedagoga d’Actua

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi