L'avinguda Baixador i la manera de fer del govern de Valldoreix

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’avinguda trepitja territori de St. Cugat i de l’EMD de Valldoreix. Fa anys que Ajuntament i EMD estan dient que treballen en el Projecte d’Urbanització d’aquesta Avinguda.

Considerant el que ens diu l’EMD, que les obres tampoc es faran en aquest mandat, i el temps que fa que es van treure les torres d’alta tensió hagués estat d’agrair que s’hagués fet com en altres carrers, allò que en diuen una capa de rodament que permet donar les mínimes condicions pel pas dels cotxes i altres vehicles rodats i estalviar als veïns que hagin de seguir empassant pols.

Igualment, no estaria de més posar un mínim de senyalització per evitar un excés de velocitat dels cotxes que travessen l’avinguda per carrers urbanitzats com la rambla del Jardí o el passeig Llessamí amb els senyals de circulació corresponents que indiquen les prioritats a l’hora de travessar una via. O caldrà que algú es faci mal perquè l’administració pública actuï?

Mentrestant ens dóna la sensació que per frenar la insatisfacció veïnal, Ajuntament i EMD s’han dedicat a fer una sèrie de reunions amb els veïns de l’avinguda per parlar de com la voldrien.

La participació ciutadana és necessària i sempre s’ha d’aplaudir, però s’ha de fer bé i pensant amb tothom, i els veïns del barri es queixen de no haver tingut el mateix tracte quan seran els directament afectats per l’esmentat projecte. Malament quan l’administració pública no tracta per igual a uns i altres.

També és disparen alertes quan veiem com l’EMD juga al joc de la confusió. Anuncia una exposició del “Projecte” d’urbanització de l’Av. Baixador a la Casa de la Vila quan el que s’exposa són els plànols de les “Propostes veïnals”, i ens explica que aquestes poden o no quedar reflectides en el Projecte d’urbanització que està elaborant l’Ajuntament de Sant Cugat. De moment, darrere de tant bombo i plateret només hi veiem fum.

Esperem que el Govern de l’EMD no ho faci per interessos electoralistes, o sigui, per anar fidelitzant el personal amb promeses buscant vots considerant la proximitat de les eleccions municipals.

Així doncs, i fins que l’Ajuntament no presenti el Projecte, no sabrem quin grau de compliment tenen les promeses que l’EMD ha fet als veïns, ni si ha recollit les demandes dels carrers adjacents.

De moment, doncs, molta moguda, molta exposició i cap concreció.

Ens preguntem si aquesta és la millor manera de fer les coses?

Gent per Valldoreix

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi