Salvem Collserola (amb l’ETSAV)

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fa uns mesos per primera vegada i fa uns dies per segon cop, vaig trobar-me amb els alumnes de l’assignatura de projectes PUd de l’ETSAV per donar un cop de mà i resulta que ja es troben encarrilats en el segon curs on dediquen esforços per combatre els incendis a Collserola. Com ho fan? Amb quins recursos? On els podem seguir la pista?

La resposta a les tres preguntes és molt fàcil de respondre. Han creat un web-bloc. http://salvemcollserola.weebly.com/. Allà tenen penjada la feina del curs passat i la part del procés a dia d’avui. En resum, proposen una estratègia basada en ovelles i totes les necessitats relacionades, per combatre els incendis a Collserola. Sota la tutela dels professors responsables, emparats per la UPC i apadrinats per l’Ajuntament de Sant Cugat, que els hi proposa emplaçament i feedback. Per fer això necessiten d’unes aptituds incorporant-les al currículum acadèmic al mateix temps que projecten a l’imaginari però, que executen finalment a la realitat. Val a dir que això no és el més important, més aviat la resolució d’un problema actual, real i possible. Una actitud lloable per una professió que hauria mutar de producte a servei. No vendre el projecte com un element de necessitat i acabat, més aviat com una eina que ha d’evolucionar i que serveix per afrontar una situació coordinada amb d’altres oficis i indústria de diferents camps que l’acompanyen, de la ciutadania i les administracions.

Tot plegat una conjura de possibilitats per afrontar un problema complex. Tinc la certesa que ha de passar sí o sí per la conjunció, coordinació i enteniment de totes les parts implicades: una conscienciació ciutadana sobre el foc, una coordinació amb el Parc de Collserola que tot just aplica el PEPNat, les administracions donant suport i medis, el món acadèmic aportant part del coneixement amb esperit crític i una industria aportant solucions que s’adapten en conjunció amb els seus productes. Un kowhow, un cercle virtuós infinit, amb res a perdre.

Bibiana Navarro, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article