Comencen els moviments

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fa un temps ja vaig publicar un article parlant dels possibles "hereus" de l'extinta Convergència. En aquell moment vaig posar sobre la taula el fet que el votant de Convergència es trobava "orfe" de partit i tocava buscar l'opció política que ocupés el lloc que fins aleshores ocupava la desapareguda coalició de CiU.

Sí que és cert que ha aparegut una nova opció política, el PDECAT. Però que ja des del començament aquest nou partit no ha sabut acontentar a tot l'espectre de votants i militants que tenia Convergència. Prova d'això és que una bona part dels militants de CDC no van entrar al nou partit, i per un altra banda sembla que ens trobem amb un partit que no acaba de trobar el seu lloc en el món. Per això a la primera escomesa electoral en la qual podia demostrar la seva viabilitat (les eleccions del 21 de desembre passat), es va preferir ocultar el seu nom i la seva estructura al darrera d'un altre projecte com és Junts per Catalunya. Un projecte, el de Junts per Catalunya, que sembla que ja fa temps que està portant una trajectòria independent del PDECAT.

També vaig comentar la possibilitat que apareguessin altres partits que es consideressin hereus de Convergència i Unió. I així sembla ser amb el cas de Demòcrates per Catalunya, un partit sorgit com una escissió d'Unió Democràtica i que aglutina també a antics militants de Convergència i nous militants que mai s'havien afiliat a cap partit. I sembla que a Sant Cugat, el tradicional feu de CiU, Demòcrates vol jugar fort i demostrar la seva viabilitat.

Així fa poc hem tingut la notícia que la secció local de Demòcrates es presentarà per separat a les properes municipals, després d'escollir el seu candidat o candidata per primàries. Es tracta d'una aposta per la visibilitat i, sobretot, per obtenir una part de l'antic electorat de CiU. Sembla que antics militants de Convergència i d'Unió de la nostra ciutat han apostat per militar en aquest nou "hereu" de CiU. I fins i tot sembla que comença a ser l'aposta per part de militants del PDECAT que no acaben de trobar el seu lloc en el partit que governa actualment l'Ajuntament (amb coalició amb Demòcrates per Catalunya, és clar).

Segons les declaracions del president de Demòcrates per Catalunya a Sant Cugat, en Lluís Fernández, tenen la intenció de presentar una candidatura potent, on l'actual representant de Demòcrates al consistori, en Carles Brugarolas, tindrà una representació simbòlica tancant la llista.

En definitiva, un "hereu" nou que lluita per l'herència de Convergència, a l'espera d'altres possibles "hereus" (Lliures o Convergents). Tot i tenir en compte el fet que l'amplia i transversal bossa de vots de Convergència pot anar a parar també a mans d'ERC o de Ciutadans (depenent de l’eix independentista o no independentista de l'antic votant de CDC).

Es presenten unes properes eleccions municipals molt interessants, amb noves opcions i nous eixos de cerca del vot. I en l'any que ens queda fins aleshores, ens esperen molts moviments sorprenents a nivell polític. Us ho puc ben assegurar.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi