Minuts.cat: els minuts com a moneda

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Minuts.cat és una plataforma que bescanvia els minuts que una persona dedica a una tasca comunitària per activitats, serveis, descomptes o regals. L’objectiu del projecte és connectar a la població amb els diferents sectors o entitats del barri i fer de la prestació de serveis una oportunitat per millorar la cohesió social, el benestar comú, la participació i l’economia social.

Participar en aquesta plataforma és molt senzill: només t’has de registrar, escollir una de les demandes publicades i realitzar l’activitat. En acabar, rebràs els minuts que li has dedicat en forma de cupó, i d’aquesta manera, podràs bescanviar els minuts amb les ofertes d’activitats i serveis registrats. A la vegada aquesta plataforma també permet editar les teves pròpies ofertes i demandes, creant d’aquesta manera un Banc del Temps.

Minuts.cat va realitzar la seva prova pilot el 2016 a Figaró - Montmany i durant aquests dos anys s’ha implementat a 3 municipis més (Vilafranca del Penedès, Rubí i Barcelona).

Durant aquest 2018 amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona s’està duent a terme el projecte al districte de Nou Barris, en aquest cas, destinat a joves entre 16 i 24 anys en situació d’atur. Aquesta iniciativa que s’ha iniciat aquest mes de febrer té com a objectiu fomentar la participació d’adolescents i joves, implicar-los en el seu barri i impulsar d’aquesta manera la dinamització comunitària.

El projecte de Nou Barris està format per tres eixos: sostenibilitat, gent gran i igualtat de gènere. I es treballarà conjuntament amb els joves perquè ajudin a resoldre els problemes que es troben en el seu barri. Actualment, encara estan en fase d’inscripció i entre el 17 de maig i mitjans de juliol es realitzaran 6 sessions (tallers i accions) que permetran conèixer millor el districte i passar a l'acció comptant amb els coneixements i habilitats dels joves.

Esperem que aquesta iniciativa tingui un gran èxit tant per als joves com per la població en general, perquè és un projecte ideal per crear llaços amb la comunitat, aportar les teves habilitats i coneixements, sensibilitzar a la població i augmentar la participació en el barri millorant d’aquesta manera l’economia local i la comunitat com a sistema viu i interconnectat.

Eulàlia León, coach i treballadora social a Actua

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi