Un ral·li consolidat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recordo quan fa uns anys, quan jo era president del Consell de Barri de Mira-sol, i mentre s'organitzava la Festa Major de Mas Gener, els membres de la junta de veïns em van comentar la possibilitat d'organitzar un ral·li de cotxes clàssics i antics. Un ral·li que fes el recorregut des del mateix Mas Gener fins al Monestir de Sant Cugat. Quedava només una setmana fins a la Festa Major, és a dir, només set dies per organitzar-ho. I encara que semblava impossible, en aquest curt temps van dur a terme la primera edició del ral·li.

Aquest diumenge hem assistit a la seva setena edició, el que demostra que el que va començar com una idea improvisada ha sigut tot un èxit. Un èxit corroborat pels gairebé seixanta cotxes i motocicletes que han participat en aquesta edició. Cotxes i motos vinguts d'arreu de Catalunya que demostren la consolidació d'aquesta cita.

El més important és que es tracta d'una activitat organitzada i creada per l'associació de veïns de Mas Gener. Una clara demostració de que la iniciativa ciutadana és capaç de dur a terme magnifiques activitats amb un pressupost ben minso. De fet potenciar la iniciativa ciutadana deixant que siguin els veïns els que ideen i duen a terme les activitats que volen, permet una major efectivitat en la seva organització i un estalvi considerable en el seu pressupost. Al cap i a la fi no és més lògic que qui decideixi les activitats del seu barri sigui qui les ha de gaudir?

De ben segur aquest ral·li tindrà moltes més edicions. De fet a les darreres cites s'ha ampliat el recorregut fent un trajecte pel Tibidabo. Això i ha augmentat el nombre de participants i ha atret encara més gent. La plaça del Monestir es comença a quedar petita pel nombre de cotxes aparcats.

Serveixi aquest article com a reconeixement de la gran feina que l'associació de veïns de Mas Gener duu a terme en les festes de Mira-sol i del seu propi barri. I, per descomptat, en la creació i organització d'aquest Ral·li, que si comptés amb el suport institucional adequat, es podria convertir en un magnífic referent turístic per a la nostra ciutat. Però ja sabem que moltes vegades els polítics no veuen les oportunitats ni tenint-les al davant.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi