Sant Cugat Fantàstic

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Curts i pel·lícules del gènere fantàstic i de terror, desfilades de zombis, exposicions de temàtiques fantàstiques, vampirs, ciència ficció... tot això i més és el Sant Cugat Fantàstic. Un Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror a Sant Cugat, que aquest any ja ha arribat a la seva quarta edició.

Quatre anys que han convertit aquest festival en una cita ineludible on es poden veure, sobretot, les novetats que el nostre país està donant en aquest gènere. Novetats sorprenents que ens mostren que el cinema fantàstic i de terror no és un patrimoni exclusiu del cinema nord-americà, sinó que també entre nosaltres, amb menys mitjans és clar, es pot trobar bon cine i bones idees.

Però si hi ha alguna cosa que caracteritza al Sant Cugat Fantàstic, és que posa la nostra ciutat en el circuit dels festivals de cinema del nostre país. Es tracta d'una cita que ben promocionada, pot atreure visitants i, sobretot, convertir la nostra ciutat en un referent de la promoció del setè art.

I aquest és el gran problema amb què es troba el Sant Cugat Fantàstic. Cal una major promoció per part de les institucions, sobretot l'Ajuntament, i un més gran suport econòmic per convertir aquest festival en la cita cinematogràfica que Sant Cugat es mereix. I sort del patrocini de Damm i del suport de Cinesa, que permet tenir sales on projectar les pel·lícules, però un suport més gran des de les institucions publiques, juntament amb l'ús del nostre magnífic Auditori, podria convertir aquest Sant Cugat Fantàstic en tot un esdeveniment en el sector.

Si a això sumem que la dedicació dels seus creadors, començant per en Joan Ramon Armadàs, mereix tot el reconeixement i el respecte possibles, tenim més d'una raó per creure que el Sant Cugat Fantàstic es mereix una major dedicació econòmica i promocional.

En el programa Sant Cugat Para i Fonda un dels convidats, molt lligat a la cultura de la nostra ciutat, es queixava que a Sant Cugat cada any apareixien moltes iniciatives culturals i lúdiques, però que no duraven més d'una o dues edicions. I sempre el seu final es devia a la manca de suport institucional.

Som una ciutat amb grans creatius i promotors que no paren de donar forma a noves accions i alternatives culturals, esportives, de lleure. Lamentablement moltes d'elles acaben per desaparèixer per la manca de suport institucional. Que això no succeeixi amb el Sant Cugat Fantàstic, i amb la resta d'iniciatives, és responsabilitat de tots.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi