Absències inexplicables

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un altre any més les entitats de la nostra ciutat han pogut tornar a sortir al carrer en una de les cites més reivindicatives que tenim: la Festa de Tardor. Obligada a endarrerir-se per les darreres pluges, aquesta nova convocatòria ha tingut la resposta esperada per part d'una ciutat que no para de moure's.

En un cap de setmana on "l'estiuet de Sant Martí" ens ha regalat un magnífic sol de tardor, recórrer els diversos estands de la Festa, instal·lats al voltant de la nostra gran joia que és el Monestir, ha sigut tot un plaer.

I no només han sigut les associacions les que han pres el carrer en aquesta festa reivindicativa, també els partits polítics han pogut posar les seves paradetes per mostrar els seus projectes i programes. A molt pocs mesos de les eleccions municipals els ciutadans de Sant Cugat han pogut conèixer de prop les diverses propostes dels que al maig competiran per les vint-i-cinc cadires que formen el ple municipal. Per això m'ha sorprès molt assabentar-me que el PDECAT, el partit que ostenta el govern de la nostra ciutat (amb coalició amb Demòcrates per Catalunya), ha decidit no participar en la Festa de la Tardor i no muntar paradeta.

Em diuen que la raó és que no estaven d'acord amb l'eslògan de la Festa, aquest any dedicat a l'habitatge. Un fet del tot curiós, ja que al cap i a la fi si hi ha una cosa que actualment preocupa els santcugatencs, a més a més de la seguretat, és la problemàtica dels preus de l'habitatge tant de compra com de lloguer. No voler compartir aquest eslògan diu molt poc respecte a l'actitud del PDECAT en aquest problema, i les molt desafortunades declaracions que en el seu moment va fer la tinenta d'alcalde d'Habitatge encara ho agreugen més. Al cap i a la fi, no és la Festa de Tardor una trobada reivindicativa com ha sigut tots els anys en què s'ha celebrat? I quina millor reivindicació ara mateix que l'habitatge? I si no s'està d'acord en segons quins plantejaments sobre aquest tema, és tan senzill com muntar un estand i mostrar les alternatives que es defensen. Al cap i a la fi, a la Festa de Tardor tothom és benvingut sigui quina sigui la seva ideologia. No entendre això és no entendre l'esperit d'aquesta festa.

Recordo que en el seu temps, Convergència no havia faltat mai a la Festa de Tardor, estigués o no d'acord amb el seu eslògan. En canvi sembla que el PDECAT no és conscient que apartar-se del carrer i del contacte amb la gent és la manera més efectiva de desaparèixer com a partit polític. Més val que reflexionin sobre això, ja que s'acosten les municipals.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi