Que no se'ns en vagi el cap, i gràcies

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Surto de casa, amb presses, falten alguns productes pel sopar d'aquesta nit, la nit de Nadal: aprofito per anar a una gran superfície i, de passada, comprar un regal d'aniversari.

Masses de carretons descontrolats pels passadissos, articles a terra, gent que crida.

I enmig de l'enrenou, en mig del microclima, em topo amb aquell enorme frigorífic rosat. I em fa un tomb el cor quan dins hi veig, petrificats, alineats, garrins envoltats de plàstic film.

Nadons envoltats de plàstic film.

Una muntanya. Una torre. Tots escampats i superposats.

Una imatge a la que alguns potser estiguin acostumats però que, si la mires durant uns instants, et transmet el macabre de la situació.

Tot val al Nadal? La literalitat de “ara ve Nadal, matarem el gall” a vegades espanta. Aquesta imatge m‘acompanya Nadal rere Nadal, i em convida a reflexionar i millorar.

Ara que és Nadal, ara que se'ns convida a gaudir dels qui estimem, a valorar el que tenim i a viure en l'amor, potser hauríem de reflexionar més enllà del nostre petit món personal, més enllà del nostre gran món consumista.

I entre reflexions, trobo raons per sentir agraïment. Agraïment per gestos que dia a dia contribueixen al benestar animal, procurant aconseguir un món millor, per a nosaltres i per a ells. Agraïment per aquells qui han decidit no demanar o no portar a casa un animal per Nadal, i per aquells que al no poder adoptar-ne un, l’apadrinen. Agraïment per aquells qui col·laboren amb les entitats animalistes, per aquells que preparen un menú de Nadal amic dels animals. Per aquells que conviuen amb els seus companys no humans dins de casa i no els deixen al jardí, suportant les baixes temperatures, aquells que porten a passejar els seus gossos amb abric o impermeable.

Agraïment per aquells que, en definitiva, tenen cura dels animals, els valoren i procuren el benestar que mereixen, aquells qui són conscients de la seva dignitat, de la seva naturalesa, i actuen en conseqüència. La legislació comença a viure canvis en favor del benestar animal (tot i que encara no podem parlar de drets dels animals) però els grans canvis comencen en entorns petits, amb gestos que marquin la diferència. I el meu agraïment va dirigit als que creuen en aquests gestos, i els duen a terme.

Andrea Xaxo Torres, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi