Terrassa panoràmica

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Deu haver-hi pocs establiments que, en un espai relativament reduït, puguin acollir alhora un públic tan divers com la terrassa del Cafè Bar Catalunya de Sant Cugat. L’emblemàtic establiment de la plaça de Lluís Millet, davant de l’estació, respira alleujat ara que el Viena de Can Maristany ha tancat. Des de la seva ubicació privilegiada vigila de reüll el Nostrum i el Taco Taco amb la satisfacció de saber-se un referent.

El canvi climàtic li escau bé al Cafè Bar i la terrassa és plena a vessar. Mentre faig temps dono un tomb pel carrer Valldoreix i em fixo en com el Taller de pa Serra Jòrdia es prepara per a servir esmorzars alternatius,amanides personalitzades,pica pica sofisticats, truites multicolors, pizzes cugateres i, també, pa. Torrades fredes, torrades calentes i entrepans. A la vorera del davant, la barberia Astrid sosté que La vida se ve mejor mejor después de un corte de pelo. No sé per què però he pensat en l’Òscar Dalmau. Parlant d’en Dalmau, la competència és a menys de 20 passes. Clic Clac Perruquers al carrer dels Pous. A la porta anuncien que Ens reinventem i apostem per tu. Meravelles de la comunicació corporativa.

Per un moment, el soroll dels trens entrant i sortint de l’estació s’atura. El silenci ens fa més receptius i m’ha semblat captar l’olor de la botiga Labperfum al costat de l’Astrid. Venen perfums d’autor, creacions pròpies inspirades en grans clàssics. A Cal Sabater reparen calçat i fan còpies de claus a la vista del públic mentre la Petita Àsia fa honor al seu nom amb un local minúscul on fan, entre altres activitats, taller per preparar el postre més especial del Japó, els motxis, de la mà de la Yuko, una autèntica mestra nipona. El més divertit, però, és fixar-se en la cara de culpabilitat que fan els motoristes en profanar el carrer de vianants.

Però no tot és tan idíl·lic. L’oficina del BBVA vigila de fit a fit a la de La Caixa a l’altra banda del carrer. Les dues saben que tenen els dies comptats per la revolució tecnològica però cap d’elles es decideix a fer el primer pas. Als de Ice Cream Experiences sembla que no els agrada els dilluns al migdia i no acaben d’obrir. El BasarTotwo anuncia el tancament per liquidació i la botiga Star Mòbils, al costat de Labperfum, anuncia sense cap mena de pudor l'alliberament de tota mena de dispositius.

Trobo el meu lloc entre un grup de jubilats sorollosos i un parell de pijos que rivalitzen en estupidesa. A mitja conversa, el més engominat dels dos, contesta una trucada i la desmesura arriba a cotes delirants. En penjar diu: besos al perro y patadas para todos. M’aixeco abans de demanar res i segueixo voltant.

@rogervalsells, santcugatenc frustrat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi