Una trucada, perduda?

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

De tant en tant rebo missatges o trucades que no sé com respondre, o sí ho sé, però no m’hi atreveixo o no trobo el moment per fer-ho. Són preses de contacte que queden a l’aire, en suspensió, a l’espera de resposta, a l’espera d’atenció. I el remordiment o la consciència em sobrevolen igualment, recordant-me que en un moment o altre, tard o d’hora, hauré d’afrontar el seu missatge.

Hi ha una trucada en particular que se’m presenta de forma constant, periòdica, i que procuro atendre tot i que els meus esforços per donar-li resposta són insuficients i sovint moren en la paraula, sense cobrar vida en els fets. Una trucada que ens és comuna a tots i que, per molt que diguem que la sentim i escoltem, la gran majoria l’acabem afrontant de forma escassa.

La natura ens avisa, ens crida i a hores d’ara ja ens alarma i reclama amb urgència.

Recentment, el diari “Siberian Times” es feia ressò d’una “invasió” d’óssos polars d’un poble de la regió russa; mentre els habitants restaven atemorits a les seves llars, els animals cercaven menjar en abocadors i contenidors de brossa de l’entorn. Al Vallès no tenim óssos polars, però sí senglars, que igualment ens avisen de l’escassetat de menjar o d’espai al seu hàbitat natural. No són anècdotes, tampoc són exclusivament problemes de gestió poblacional; són avisos, reclams a l’ésser humà que defuig la seva responsabilitat (tan legal com moral) de respectar i protegir l’entorn en el que viu, i els éssers amb qui el comparteix. Són trucades que ens recorden la mala gestió del Planeta per la humanitat, i que ens demanen que complim amb la nostra obligació de preservar-lo.

Un deure que, entenc, hem d’exercir de forma coherent no només amb la situació actual, sinó amb l’actuació que fins ara hem tingut els humans vers la natura, conseqüent amb els nostres actes.

Animem-nos a ser conscients i a atendre els reclams del Planeta, a respondre dels nostres actes, actuar en conseqüència i revertir el màxim possible la situació a la que l’estem abocant.

Andrea Xaxo Torres, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article