Raül

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquests dies estem assistint a una de les situacions més vergonyoses de la història de la nostra democràcia. Parlo del judici als nostres polítics per haver impulsat un referèndum i demanar el dret, internacionalment reconegut, a l'autodeterminació. Homes i dones que estan sent sotmesos a un judici esperpèntic només pel fet de voler respectar la voluntat popular sorgida d'un referèndum.

Una clara prova que a l'Estat espanyol encara hi ha sectors que no estan còmodes amb el que un referèndum significa, la màxima expressió de la voluntat popular. Un Estat que tampoc no està còmode amb el reconeixement de la nostra realitat nacional i encara és capaç de tenir reaccions més pròpies del temps passat que del nostre segle.

Però per als santcugatencs, aquest judici encara és més dolorós, ja que un dels nostres veïns s'asseu al banc dels acusats. Raül Romeva, un polític i conseller, però també un santcugatenc com nosaltres, membre de castellers i molt implicat amb la nostra ciutat, és un dels encausats en aquest judici de la vergonya. Un dels nostres conciutadans que s'enfronta a la presó només per defendre el nostre dret a decidir com a poble. Un home que porta mesos apartat de la seva família i que demostra, amb les seves respostes en el judici i les seves declaracions des de la presó, que manté en tot moment el compromís i la dignitat.

Per part nostra només podem que denunciar aquesta situació, la del nostre veí i la de la resta d'homes i dones encausats en aquest vergonyós procés. Un procés contra el dret d'un poble a decidir i contra els fonaments mateixos de la democràcia.

Cal que no oblidem això, i tinguem present que l'actitud d'homes i dones com en Raül Romeva és la que marca l'estreta línia vermella que separa la democràcia de la tirania. Ens toca a nosaltres ser conscients d'això. En Raül ha accedit a formar part de la llista d'ERC a Sant Cugat a les properes municipals, un acte que és un clar desafiament cap a la injustícia d'aquest procés i una demostració de què la presó injusta no pot fer callar la democràcia. De nosaltres depèn donar força a aquest argument el pròxim 26 de maig.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi