8 de març

Fundadora de Noestàsola.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El 8 de març és un dia significatiu en les agendes de moltes dones, actes diversos de reconeixement, de reflexió i d'acció, una acció necessària per canviar les coses doncs les coses no acostumen a canviar per elles soles. Cal la voluntat de molta gent per fer canvis estructurals i prèvia a aquesta voluntat de necessitat cal la mirada, una mirada que entengui que una societat injusta no es pot sustentar en el temps i que cal fer canvis per caminar a una societat igualitària.

Enguany, el 8 de març hi ha vaga. Una vaga que reivindica parar-ho tot per tornar a engegar sent conscients de tota la tasca, massa vegades invisibilitzada, de les dones.

Es pretén visibilitzar i qüestionar el paper de les dones en quatre eixos de la nostra societat: en l'àmbit laboral, en l'estudiantil, en el consum i en els treballs de cura i reproductius.

Donar veu a les diferents violències que patim les dones pel fet de ser dones. A la manca d'altaveus d'un sistema que permet la invisibilització de les mancances excusant-se en la tradició o en la biologia.

Cal la inclusió i integració de diferents sensibilitats doncs no n'hi ha una única manera d'entendre les coses, atenent moltes mirades diferents de diferents col·lectius de dones amb necessitats diferents.

Reivindicació de tots els drets guanyats amb tant esforç, on el treball de tantes dones predecessores fa que hagem de conservar, cuidar i augmentar el seu llegat. Amb la restricció de drets aconseguits, NI UN PAS ENRERE.

Cal continuar obrint camins, més amples, més còmodes i més segurs perquè les nostres joves puguin caminar amb seguretat i amb confiança en dels seus drets.

Solidaritat a totes les dones d'arreu del món perquè les seves opressions són les nostres.

I a vosaltres, els homes, us cal cooperació per crear noves estructures de relació, calen noves mirades de qüestionament de rols i aproximacions diferents on dones i homes puguem crear estructures igualitàries.

El 8 de març surt al carrer i reivindica però la resta de dies de l'any surt i reivindica, doncs la integració diària genera canvis. Implica't per canviar les coses.

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article