Alimentadores de vida

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Hi ha una figura a la nostra ciutat que molts desconeixen i pocs comprenen. Parlo de les alimentadores de les colònies de gats. Persones, en la seva majoria dones que, amb els pocs recursos dels quals disposen, suporten la càrrega econòmica d'alimentar i tenir cura dels gats de Sant Cugat. Cada dia, de cada setmana, de cada mes, de cada any surten per portar menjar a les colònies de les quals tenen cura per assegurar-se que aquells felins estaran bé. Els gats, són part del que som com a ciutat. Ens acompanyen des de fa milers d'anys però, en un entorn cada vegada més urbà i hostil, sovint tenen dificultats per accedir als aliments i queden exposats a accidents i malalties.

Mantenir les colònies esterilitzades i sanes és responsabilitat de la ciutat. Si comptem que Sant Cugat té una població no inferior a 1.000 gats i que cada gat menja uns 60-70 grams de pinso diaris, el càlcul a la baixa per mantenir les colònies alimentades seria d'uns 22.000 kg anuals de pinso. De debò creiem que és just derivar aquesta càrrega econòmica a dones, sovint pensionistes, que tenen els recursos justos per arribar a final de mes? És així com els agraïm la tasca que fan per mantenir els gats de la nostra ciutat sans?

Fa cosa d’un any i mig, l’Ajuntament de Sant Cugat va començar amb un pla d’esterilitzacions dels gats del carrer per ajudar a que les colònies estiguin controlades i en millors condicions, un gran pas cap al benestar animal que agraïm profundament des de les entitats de protecció animal. Però potser ha arribat el moment d’anar una mica més enllà. Els animals de la via pública són competència de l'Ajuntament i creiem que és de justícia que aquesta administració ajudi les alimentadores proporcionant-los menjar per a les colònies per alleujar la seva despesa en aquest àmbit. Volem un ajuntament que tingui cura d’aquestes dones per a que elles puguin seguir tenint cura dels nostres gats.

Marta Guàrdia, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article