Fridays 4 Future

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A aquestes alçades, qui no ha sentit a parlar de la Greta Thunberg? Aquesta activista contra el canvi climàtic de 16 anys ha fet posar vermells a polítics d’arreu del món, organismes internacionals, cimeres contra el canvi climàtic i científics i ha posat sobre la taula l’emergència, la necessitat vital i la duresa que calen per abordar aquest tema. A Sant Cugat, aquest moviment que ha generat Thunberg arriba en forma dels Fridays 4 Future. Sota aquest lema, una colla de noies i nois de diferents instituts de la ciutat van manifestar-se a mitjans de març per protestar, visibilitzar, portar propostes i demanar canvis reals a l’administració, i a tots nosaltres, per frenar aquest canvi climàtic que cada dia sembla més difícil d’aturar i que no se’ns empassi a tots plegats.

Fa goig veure com aquest tema empipa i mobilitza els joves de Sant Cugat i els fa ser més conscients i estar més determinats a ser generadors d’un canvi. Fa patir pensar que alguns polítics amb posat paternalista i condescendent aprofitaran per fer-s’hi la fotografia i expressar públicament com n’estan de d’acord amb aquest moviment per després fer res. Dona esperança veure com aquella imatge “d’adolescents egoistes i desmotivats” que molts tenen se’n va per terra amb moviments com aquests.

Com a animalista espero veure, en aquest moviment de canvi i de futur, una aposta clara i valenta per la reducció del consum de productes d’origen animal. Segons la FAO, l’Organització Mundial de l’Alimentació i l’Agricultura, la ramaderia es una de les principals fonts d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Així doncs, sembla impossible abordar les qüestions que afecten el canvi climàtic sense parlar d’un canvi en els nostres hàbits de consum. La mateixa Greta a va decidir adoptar una vida vegana per coherència amb allò que defensa. Aquests canvis poden ser a títol individual però també es pot pensar ens aplicar-los a escoles, instituts i organismes públics amb inclusió d’opcions vegetarianes als menús, iniciatives com els Meatless Day, tallers en nutrició per a dietes sense productes d’origen animal, informació rigorosa i sense prejudicis per a tothom qui s’interessi per adoptar un estil de vida més saludable, més sostenible i més respectuós amb tots els animals, tallers de cuina vegana i tantes altres propostes més. Enhorabona Fridays 4 Future, sou canvi.

Marta Guàrdia, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

 

 

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article