Molt de teatre

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest mes de març ha sigut el Dia Internacional del Teatre. Una efemèride important a la nostra ciutat, si tenim en compte la gran quantitat de companyies "amateurs" que hi ha a Sant Cugat. De fet l'any passat es va marcar una gran fita com va ser reunir a totes les companyies per interpretar junts una mateixa obra, en aquest cas una obra de teatre de l'autor santcugatenc Víctor Aleixandre sobre el centenari de l'arribada del tren a la nostra ciutat: La vida en un tren.

Dirigida magistralment, i amb molta paciència, per la Teresa Canas, es va estrenar el 25 de març del 2018 en un marc incomparable; el Teatre Auditori. Un centenar d'actrius i actors, juntament amb alguns representants de les escoles de balls de la ciutat, van poder interpretar una obra que repassava els darrers cents anys de la nostra ciutat, aturant-se en efemèrides claus com l'arribada del primer tren, la Guerra Civil, els fets de Palau o les manifestacions per la independència.

Vaig tenir la sort de poder posar el meu granet de sorra en aquest projecte en un molt petit paper. I la veritat és que poder participar-hi va ser un absolut honor i, sobretot, em va demostrar la immensa professionalitat de les nostres companyies "amateurs", així com la perícia i la paciència del gran equip de direcció. Reunir a més d'un centenar de persones de totes les edats, entre actors, actrius, grups de ball, encarregades de vestuari, maquillatge i direcció, tots amateurs i tots dedicats al "verí del teatre" per amor a l'art, mai millor dit, va ser una gran proesa.

De fet La Vida en un tren ha sigut nominada als premis Ciutat de Sant Cugat del 2019. Un reconeixement a una gran iniciativa que aquest any ha tingut continuïtat amb l'obra Antaviana, també interpretada per totes les companyies teatrals de Sant Cugat. Una prova que quan unim forces i col·laborem, som capaços de grans fets.

Dedico aquest article a tots els companys i companyes que van participar en aquest projecte i que van fer, de la celebració de l'arribada del tren a Sant Cugat, una fita sense precedents en el món teatral de la nostra ciutat. Sou molt grans.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi