Sant Cugat, animalista

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Que el moviment animalista cada cop té més força és una realitat més que evident. Les perspectives de vot de PACMA en les eleccions vinents generals els auguren algun diputat, cosa que és tot un mèrit per a un partit petit i sense mitjans, en el sistema de circumscripció electoral que tenim.

Però aquest fort moviment és més transversal de què creiem. Ja són molts els partits que inclouen propostes de benestar animal en els seus programes, conscients que el nostre país ha d'avançar cap aquest camí com a símptoma de civilització i humanitat. De fet Catalunya ja fa temps que va marcar una excel·lent pauta en aquest sentit, en prohibir els braus i la venda de gats i gossos (així com la seva exposició) en les tendes per animals.

En el cas de Sant Cugat, és important que prenguem consciència que tenir cura del benestar animal és un símptoma que tenim una ciutat sensible que s'amoïna d'una ecologia que va molt més enllà de tenir cura de parcs i jardins.

Perquè Sant Cugat pot ser, com ho és en altres camps, una ciutat capdavantera en benestar animal. Cal continuar impulsant el projecte per tenir un refugi per animals en el nostre municipi, controlar les colònies de gats amb una bona campanya d'esterilització, actualitzar la normativa de tinença d'animals, mantenir una forta vigilància sobre els casos d'enverinaments de gossos al carrer, etc.

En definitiva, cal posar les polítiques de benestar animal com un dels eixos dels programes polítics de les properes municipals. Tal com va dir Gandhi, el grau de civilització d'una societat és mesura en com tracta els seus animals. I en això, Sant Cugat no es pot quedar enrere.

Francesc Carol, llicenciat en Antropologia i Dret

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi