Que arriba la revetlla

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Molts gossos pateixen moltíssim amb els petards, les tempestes, etc. Alguns els tenen por i altres autèntica fòbia. Si el teu animal té por, cal crear una zona segura a casa, qualsevol lloc confortable que el mantingui el més allunyat possible del soroll, això l'ajudarà a sentir-se més tranquil. Com?

- Escull seu amagatall preferit: si has notat que el teu gos, quan sent algun petard, tro o soroll fort va a amagar-se, de forma natural, a algun racó determinat (sota un llit, dins de la banyera o a l'habitació més interior del pis) col·loca-hi el seu llit, la seva menjadora i l'abeurador.

- Inventa un refugi: si el teu gos no té un lloc predilecte, inventa un per a l'ocasió. Escull el lloc més allunyat de la font del soroll i col·loca, per exemple, una caixa de cartró amb una manta a sobre. Si el teu gos està acostumat a viatjar en una cistella de transport, i li agrada, aquesta també pot ser una bona opció. Com en el cas anterior, col·loca-hi la seva abeurador i menjadora. També les seves joguines i algunes llaminadures.

- Tanca finestres i baixa persianes: és fonamental per esmorteir el so que vingui del carrer; posar música de fons o la televisió més aviat alta també funciona. Si fa massa calor, posa un ventilador a l'habitació.

- No forcis el teu gos a sortir al carrer (ni el deixis al balcó o la terrassa): obligar un gos amb por a sortir a passejar durant una celebració amb focs artificials o una tempesta és del tot contraproduent. La reacció de por es podria veure incrementada. Si pateixes perquè necessita fer les seves necessitats, col·loca papers de diari a terra per si vol orinar o defecar. Si ho fa a fora, no el renyis, pensa que l'ansietat que li produeix la seva pròpia fòbia a vegades pot generar incontinència.

És important entendre que la por és una resposta emocional adaptativa que apareix en situacions en què un animal intueix una amenaça. Es tracta d'una reacció natural i és bona perquè permet separar-se o protegir-se d'estímuls nocius o perillosos. Si els animals no tinguéssim por, entraríem sense pensar-ho en un incendi, per exemple, i ens cremaríem.

Els gossos, com els humans, són capaços de sentir por i també de desenvolupar fòbies. Els estímuls molt intensos, especialment els sons forts i sobtats com els petards, solen desencadenar reaccions de por.

Fes que aquesta revetlla sigui tan ‘suportable’ com puguis per al teu company pelut!!!

Bibiana Navarro, membre de la PAS Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article