Qui gestionarà la seguretat local?

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquests darrers dies s'està negociant el nou cartipàs del govern municipal de Sant Cugat. A ningú que no es faci trampes al solitari se li pot escapar que un dels possibles factors que ha fet perdre vots a Junts per Sant Cugat en les darreres eleccions municipals ha estat la gestió de la seguretat local. Una gestió que porta 32 anys governada des de l'anar fent al més pur estil Policia Local de població petita. El que tocava des de fa uns 15 anys era gestionar d'una forma més estratègica a mig, llarg plaç i fer la inversió necessària per afrontar amb estratègies de prevenció i una bona planificació acord a les exigències que els reptes de servei d'una ciutat que ja no poble plantejava i plantejarà.

Però no es tracta de parlar del passat que ens ha portat fins a avui, tot i que cal no repetir els errors que hem pagat en forma d'increment de fets delictius que sembla que recentment tendeixen a baixar però que en són molts al meu entendre encara avui.

El nou cartipàs s'està negociant entre els que han fet govern, ERC, PSC i CUP. Evident que qui serà l’autoritat màxima responsable en seguretat local serà l'alcaldessa Mireia Ingla perquè així ho diu la legislació vigent. Però la gestió de la regidoria de seguretat és una de les claus més importants del nou govern venint d'on venim, i, al meu entendre, cal estar molt encertat en l'elecció del nou regidor/a de seguretat per trencar amb el passat de 32 anys de gestió de la seguretat que han realitzat entre altres els regidors Martorell, Carol o Paraira, que ens ha portat a tenir el cos de Policia Local dels millors pagats de Catalunya i que més dificultats presenta en la seva gestió interna i menys presència de dones policia té.

Al meu entendre no és una regidoria menor i per tant requereix d'una regidora o regidor nou que trenqui amb un passat de gestió que ens ha portat fins aquí.

Joan Carles de Blas

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi