Amb les entitats de Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquesta setmana es celebra la Festa de Tardor, un esdeveniment que l’any que ve complirà 40 anys i que, per tant, enfonsa les seves arrels en la foscor del postfranquisme i els ajuntaments predemocràtics. Una celebració doncs que va començar com una crida a recuperar l’espai públic per part de la ciutadania, a participar democràticament de les institucions i a fer de les entitats la xarxa de cohesió d’unes ciutats colpejades per la crisi social i econòmica i per la negra nit del franquisme.

Quaranta anys després moltes d’aquelles entitats segueixen al capdavant de la comissió organitzadora, fins i tot algunes de les persones resisteixen el pas dels anys! Una mostra n’és el protagonista de l’entrevista que fèiem aquesta setmana en el nostre mitjà, en Jordi Casas, un dels activistes social i cultural més longeu de Sant Cugat, no l’únic però.

Durant aquests dies hem pogut gaudir d’un seguit d’activitats organitzades per diferents entitats a les quals ha assistit un nombrós públic i aquest cap de setmana arribà el colofó amb la festa de les entitats de cultura tradicional i popular ahir i el pregó de l’Eduard Jener, al qual fem referència en una notícia a banda. I avui la Fira d’entitats, un desplegament de tota l’activitat que fan durant l’any perquè la ciutadania pugui veure quina és la seva força, la seva empremta, la seva utilitat, la seva, en definitiva, aportació a la ciutat.

Milers de persones es passejaran avui per la Plaça Octavià i el Carrer de la Torre per conèixer i reconèixer allò que dia a dia de forma desinteressada aporten les associacions, clubs, ONG’s, entitats i, fins i tot, partits, a la societat santcugatenca. I aquests els informaran de què fan, els explicaran com s’hi poden apuntar, com hi poden participar, com poden rebre informació, com poden aportar un granet de sorra i on son. Moltes d’elles fan aquesta tasca sense ajuda institucional o amb molt poca, ho veiem cada any en els pressupostos. Proporcionalment a la seva feina no és res el que hi aportem com a societat organitzada, o sigui com a consistori.

Des d’elCugatenc hem nascut per treballar pel bé comú, som de fet una associació sense ànim de lucre i seguirem més endavant, com a cooperativa, amb la mateixa intenció. I una de les nostres màximes serà estar al costat de les entitats, sobretot aquelles més febles, aquelles que treballen per la part de la societat o de la realitat que més pateix. I avui, un cop més, reblem el nostre compromís amb elles, perquè sense la seva existència i amb un estat cada cop més prim, no hi hauria cohesió social. Les portes de casa nostra són obertes perquè hi passeu i feu sentir la vostra veu. Aquí no hi haurà peatges ni subscripcions, ni censures ni limitacions, “casa nostra és casa vostra si és que hi ha casa d’algú”. Bona Festa de Tardor!

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi