Estimada Paraira, per què no dóna explicacions?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Demanar comptes als governants sobre com exerceixen el poder per tal de poder ser una plataforma de diàleg entre els diferents actors implicat en un conflicte. És la definició que dóna la teoria periodística respecte a la premsa i la democràcia. Reclamar explicacions al govern de Sant Cugat és una de les moltes feines d’aquest mitjà de comunicació, però a vegades aquest govern és una paret que no respon.

El passat 13 d’octubre elCugatenc explicava en exclusiva que els treballadors de Valoriza, empresa que té la concessió pública de la neteja viària de Sant Cugat, es tornaven a plantejar la vaga indefinida. La notícia la vam conèixer després de contactar amb Eusebio Arellano, assessor sindical de la UGT que porta el cas de Valoriza. El conflicte entre treballadors, empresa i consistori ja ve de lluny, ja que a principis de juny també s’havia estudiat la possibilitat de convocar vaga. En aquell cas finalment la mobilització es va desconvocar perquè l’Ajuntament es va comprometre a solucionar la situació interna de l’empresa.

Quan vam conèixer la possibilitat de convocatòria d’una nova vaga indefinida ens vam posar en contacte amb l’equip de premsa del consistori de manera immediata per tal de conèixer l’opinió de la tinent d’alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira. L’objectiu era conèixer l’opinió del govern i complir així amb el paper que per a nosaltres han de tenir els mitjans de comunicació. El contacte amb l’equip de premsa de l’Ajuntament es produeix el 7 d’octubre. Al cap de dos dies l’única notícia que rebem per part de l’equip de comunicació va ser que no tenia cap resposta per part de la Cristina Paraira.

En veure aquesta situació els hi vam explicar que nosaltres teníem previst publicar la notícia el 13 d’octubre i que sinó teníem la versió de l’Ajuntament, malauradament, ho publicaríem igualment. D’aquesta proposta no vam rebre cap resposta, ni negativa ni positiva, simplement la indiferència. El 13 d’octubre vam publicar la notícia sense poder demanar comptes de la seva gestió al govern, però creiem que l’interès ciutadà era més important. 

Una setmana més tard en el Ple d’octubre Paraira va ser preguntada en el torn de precs i preguntes sobre la situació dels treballadors de l’empresa de neteja de la ciutat. La tinent d’alcalde d’Urbanisme va respondre que s’havia assabentat de la notícia el divendres previ a través del TOT Sant Cugat. Com pot ser que s’assabentés de la notícia a través d’un altre mitjà quan una setmana enrere li havíem estat al darrere perquè ens parlés sobre el tema? De fet, després del ple vam parlar amb ella i va reconèixer que tenia constància de la petició d'aquest diari però que preferia no dir res.

A tot plegat continuem sense tenir resposta de l’equip de govern respecte a Valoriza. Bé, de fet ahir ens va arribar una nota de premsa al correu de la redacció. “Ampliació dels equips de neteja en un 71% per fer font a la recollida de fulles durant la tardor”. Com està la situació interna dels treballadors? És compleix el conveni? Per què no s’han readmès els treballadors acomiadats sense motiu? El silenci com a resposta. O tal i com diu la nota de premsa “un arbre per habitant.”  

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi