Necessitem una sala polivalent

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A Sant Cugat vivim casi 90.000 habitants. Una ciutat molt extensa i dispersa geogràficament però amb un eix de centralitat comercial, però sobretot conceptual, Plaça d'Octavià – Plaça Lluís Millet claríssim. Tenim un riquíssim teixit associatiu i una gran vida cultural, però malgrat tancar folgadament cada pressupost anual els equipaments culturals i pel teixit associatiu tot just arriben a cobrir re-activament les demandes que aquest genera.

 

En aquest escenari s'ubica una reivindicació històrica: una Sala Polivalent. Actualment algunes de les funcions que hauria de cobrir aquest espai es duen a terme al vestíbul del Teatre Auditori i al pavelló esportiu de la Rambla del Celler. No és que siguin males solucions a nivell tècnic per situacions puntuals, ans el contrari. Sinó que senzillament són equipaments que no estan ni dissenyats ni previstos per aquestes funcions. Aquesta falta de previsió genera que no cobreixin totes les necessitats i que generin un cost addicional a cada activitat.

 

És natural que quan hi ha assaig o funció al Teatre Auditori sigui aquesta la prioritat de l'equipament, per això està. De forma anàloga passa amb el pavelló esportiu, que a més, per la preservació del equipament genera en cada ús el cost de protegir-lo, quan no altres costos afegits (labavos, sonoritat, etc... Cas apart és el de la sala annexa del casal -ja no de joves- Torreblanca.

 

Una Sala Polivalent no només permetria tenir un equipament destinat a aquests usos amb la prioritat que tindrien, sinó també equipats com déu mana facilitant la vida a tècnics i entitats. A més a més, el disseny ara de la sala permetria tenir en compte les qüestions de soroll que tant preocupen al veïnat santcugatenc. No només una bona insonorització, sinó també un esquema de entrades i sortides que eviti que es quedin grans grups de gent xerrant al carrer sempre a la porta.

 

És un equipament que la ciutat necessita i demanda, tant el teixit associatiu com els veïns de les places sobrecarregades d'activitat per falta de rotació. Aprofitem el marge pressupostari i construïm-lo aquest 2016!

 

Julià Mestieri

Membre de la comissió de Gitanes i de Cal Temerari; militant de la CUP Sant Cugat i representant de Sant Cugat amb Grècia

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi