La masculinitat tendra, feminista i activista

Advocada, politòloga i activista.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dona i home, stricto sensu, existim més social i convencionalment, i en l’imaginari cultural patriarcal, que en la realitat de cada persona.

Algú pot pensar que això és un sense sentit, però el cert és que moltíssimes són les veus que s’alcen i anteposen les persones per damunt del fet que se’ns consideri dones o homes.

En el moment de néixer, inclús abans, el nostre entorn social ens atribueix el gènere per un motiu purament biològic, i tal atribució no és individualment, ni sentida, ni consentida.

Buscar l’encaix en una societat hereva del patriarcat de copa i puro dels diumenges a casa dels avis, que ha imposat a molts homes una cultura masclista i abusadora, és, si més no, un acte honorable i valent.

Un encaix amable i tendre, activista feminista, també masculí, però nou, que ens acompanya, des de ja fa uns anys, a totes les dones, en la nostra lluita.

Persones que han hagut de desconstruir el seu gènere atribuït i que, en molts casos encara estan cercant el seu encaix en el que ja moltes i molts anomenem noves masculinitats.

Si sempre hem considerat que una societat on es respecta la igualtat d’oportunitats de les dones és una societat més benestant i justa, amb aquesta nova masculinitat, ara sí, sentida i consentida, caminem totes i tots junts cap a una societat millor, en la que tots els seus components es puguin sentir igualment considerats.

Una societat en la que ja no es parlaria mai mes de feminisme.

Quina millor lluita contra el cruel i despietat patriarcat, la de les dones i els homes a la par.

Eva Lafuente Ballestero, advocada, politòloga i activista feminista i pelsdrets humans

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi