La falta d'educació separa més que la política

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les societats modernes acostumen a recórrer a la política per resoldre civilitzadament les seves diferències d'opinions. La major part de la Humanitat ha acabat entenent i valorant la importància de la diversitat ideològica en el si de les seves civilitzacions com a eina fonamental per al desenvolupament i el benestar social.

Naturalment, aquesta diversitat política (o ideològica) no ve a cost zero. Un requisit indispensable per poder gaudir d'aquesta llibertat (i els múltiples beneficis que reporta) és que la societat sigui prou madura com per acceptar, sanament i esportivament, la diferència d'opinions i de pensaments. I aquest respecte cap a les idees i les llibertats polítiques de l'individu és un pilar fonamental de les societats democràtiques avançades. Tant és així que una ràpida cerca al diccionari de la RAE del terme "política" llença, a la seva desena accepció: "cortesia i la bona manera de portar-se". No hi ha política sense cortesia, senyors.

Faig aquesta reflexió perquè el passat 10 de novembre, en plena jornada electoral, jo vaig dedicar el meu dia sencer de festa, com vinc fent des de fa molts anys, a garantir el correcte funcionament de les eleccions generals a les Corts. Vaig treballar per a tots vosaltres, també per a vostè, estimat lector. I no vaig ser l'únic: ho vaig fer juntament amb molts altres voluntaris que també van sacrificar el seu dia festiu en benefici de tothom. El mínim que qualsevol persona espera i mereix en aquestes condicions és, no ja un agraïment, sinó un respecte.

Malauradament, un apoderat del partit polític Catalunya En Comú Podem, de l'escola l'Olivera del barri de Volpelleres, a Sant Cugat de Vallès, va tenir la poca cortesia de negar-me la salutació. Li vaig anar a donar la mà, agraït per la seva tasca, i em va deixar amb la mà en l'aire. Jo sóc membre de el Partit Popular de Catalunya des de fa força anys i mai m'havia trobat en una situació tan desagradable i trista entre gent que se suposa que està interessada pel servei públic.

Això no m'havia passat ni amb gent socialista, ni d'ERC, ni del PDECAT, ni tan sols de la CUP; que estan, ideològicament, bastant més lluny de la meva posició que Podemos. Ningú d'ells m'ha negat mai una salutació, de la mateixa manera que jo mai els la hi he negada. Sempre ha existit una relació de cordialitat i, per què no dir-ho, molt bon rotllo.

No ens podem permetre el luxe de convertir-nos en racistes ideològics (en el sentit de sentir aversió cap a persones que no pensin com nosaltres), perquè sense cortesia no hi ha respecte, política, entesa, civilització, tolerància, progrés, ni humanitat.

Javier Gallardo Alday, Secretari General de Noves Generacions del Partit Popular de Sant Cugat del Vallès

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi