Tot anirà bé si ens hi posem totes

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Que hi ha residències de persones grans on no hi voldríem passar els nostres últims dies, ho sabem de fa temps. Que el sistema sanitari està al límit, ho sabem de fa temps. Que les persones que cuiden els nostres infants, persones grans, malaltes, amb discapacitat,... estan infravalorades, ho sabem de fa temps. Que el món cultural rep les molles i no una solidesa per la creació, ho sabem de fa temps. Que els lloguers representen un % massa elevat dels ingressos mitjos, ho sabem de fa temps. Que la pagesia ens dona un bé imprescindible a canvi de massa poc, ho sabem de fa temps. Que invertim massa poc en recerca, ho sabem de fa temps. Que el sistema de producció i consum que tenim organitzat rebenta el medi ambient, ho sabem de fa temps. Que la gestió publica és poc eficaç, ho sabem de fa temps. Que tenim una classe política de dubtoses capacitats, ho sabem de fa temps.

En quinze dies la pandèmia posa la crua realitat sobre la taula i rebenta allò que fa temps que sabem que no és sostenible. Hem acceptat un model de societat sustentat a base de maltractar els imprescindibles per la vida, també a nosaltres mateixes.

El ‘Tot anirà bé’ una vegada més ens alinea, ens desapodera, ens allunya de la realitat i ens deixa a mans dels qui porten les regnes amb més interessos econòmics que humanitat. Els de la lluita bèlica heredada per resoldre-ho tot. Tot anirà bé només si ens coresponsabilitzem de les nostres vides i ens desfem del model social que hem acatat i reproduïm.

Més consciència, més coresponsabilitat, més proximitat, més xarxa, més cures, més mirada atenta, més profunditat, més aturar-ho tot, com ara, per tornar a començar. Aprofitem el virus perquè tot vagi bé?

Aina serra, economista, periodista i membre de l'assemblea d'elCugatenc

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi