Solidaritat sense criminalitzar ningú

Periodista i cap de redacció d'elCugatenc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

13 de novembre per la nit. Havia preparat una altra opinió absolutament diferent a esta. Tres tirotejos i un parell de bombes a París. Augmenten els trets i els morts. Quan acabe d'escriure estes línies encara no se sap res segur. Probablement quan es publiquen tampoc i, lamentablement, passats dies encara no acabarem de conèixer res. Amb això únicament puc –podem– mostrar solidaritat amb els ciutadans de la capital francesa.

 

Seguisc la informació en directe a través de France Info i consulte puntualment les xarxes. Aprofite l'avinentesa de citar els mitjans per a felicitar tots els periodistes que van seguir l'actualitat amb l'espera i contrast de les xifres oficials. També cal felicitar-los per una tasca de transmissió de tot allò que diu el govern francès malgrat ser mesures dures: l'estat d'emergència amb tancament de fronteres.

 

Davant els primers testimonis que diuen haver escoltat crits d'“Al·là és gran”, solament cal dir que no podem criminalitzar l'Islam. Es confirme o no, hem de tindre clar que el jihadisme és condemnable però no és la representació de tots els musulmans. No podem basar la visió d'un conjunt tan gran de gent per l'actitud d'uns pocs.

 

Amb una mostra de solidaritat absoluta ens queda fer autocrítica. Els estats occidentals no estan lliures de culpa. Els bombardejos, les guerres amb motius inventats, l'alimentació de guerrilles... El llistat és llarg. Els morts de Paris no tenen més categoria que els morts de Síria per molt més a prop que estiguen.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi