Els gats de Westminster

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Westminster és la zona governamental de Londres, molt a prop del famós Buckingham Palace i de Hyde Park. A Westminster hi trobem 3 edificis que tenen uns residents permanents els quals mostren un fort desinterès per la política, tenen un passat en comú i no els costen als contribuents ni sou ni dietes.

Al número 10 de Downing Street, l'equivalent aquí del Palau de la Generalitat i Casa dels Canonges, hi viu en Larry, un gat tigrat i blanc, de pèl curt i d'uns 13 anys. En Larry prové de la famosíssima protectora Battersea Dogs&Cats Home, fundada el 1860, i situada al sud-oest de Londres. Tenia 4 anys quan el van adoptar i al seu contracte posava "cap ratoner de l'oficina del gabinet". Però les males llengües diuen que en Larry, en el compliment del seu honorable càrrec, suspèn. També sembla que les relacions amb iguals no se li donin gaire bé. Això sí, en comprovar el confort i qualitat de cadires, taules, estores i sofàs s'endú un excel·lent; i en l’estudi del medi exterior un notable alt. Podeu seguir la vida atrafegada d’en Larry al seu compte de Twitter @Number10cat.

A pocs metres caminant, a l’edifici del Foreign Office (Ministeri d’Afers Exteriors), viu en Palmerstone, gat blanc i negre també de pèl curt i d’uns 4 anys. Al Palmerstone també el van anar a buscar a la mateixa protectora i li van fer idèntic contracte. Fonts oficials diuen que ell és un treballador molt aplicat i desenvolupa la seva tasca amb gran diligència. Àvid explorador del medi exterior, s’han filtrat declaracions que admeten breus encontres no gaire amistosos amb en Larry, veí seu, que l’han fet acabar al veterinari amb alguna esgarrapada, sense gravetat però amb l’orgull ferit. Podeu seguir les aventures i desventures d’en Palmerstone al seu compte @DiploMog.

Una mica més avall, de nou a poques passes, a l’edifici de la Tresoreria, hi viu en Gladstone, gat negre de pèl curt també d’uns 4 anys. En Gladstone, Timmy a la protectora, el van rescatar del carrer molt prim i sense xip. Va ser adoptat quan tenia 2 anys. Com molts gats abandonats, sense accés a aliment i aigua diaris, menjava molt i massa ràpid, problema que van resoldre fàcil amb la recomanació de la protectora d’utilitzar un menjador lent (de laberint). Podeu seguir les piulades del Gladstone i el seu particularquiz a @TreasuryMog.

Quan a Catalunya parlem d’educar en la tinença responsable, exigir els drets, respecte i cura dels animals amb qui compartim sostre, promoure l’adopció i foragitar l’abandonament i el maltractament, l’exemple hauria de començar pels polítics, representants públics i, perquè no, les institucions governamentals. Seria senyal de progrés, convenciment i actitud ferma, trobar-nos un Larry al Palau de la Generalitat, un Palmerstone al Parlament o inclús un Gladstone a qualsevol dels centenars d’ajuntaments de Catalunya, tots ells adoptats en una dels milers de protectores i associacions saturades, desproveïdes de recursos i amb una vital necessitat de ser escoltades i recolzades pel govern i, en particular, pels ajuntaments que tenen molt a respondre. Tots podem donar exemple, adoptem sempre!

Alba Roig, membre de la Plataforma Animalista Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi