Per una contenció de l’epidèmia perdurable i sostenible per a tothom

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Des de que es va iniciar l’epidèmia a mitjans de març a casa nostra només una ha estat la mesura que han brandat els polítics que ens governen, com a mínim els d’aquí, per a mirar de contenir-la: dir-nos a la població que ens tanquem a casa. Com a mesura a curt termini em sembla que ha estat absolutament raonable i del tot necessària. Tant de bo haguessin estat més valents decretant-la abans. Però i ara què?

Els ciutadans portem 2 mesos aguantant aquesta situació, i l’esgotament tant psicològic com econòmic comença a ser més que notable. Ho veiem a casa, ho veiem parlant a distància amb familiars, amics i coneguts, ho veiem quan sortim al carrer. Pensa d’una vegada la nostra classe política dirigent començar a definir mesures de contenció que no tinguin com a únic recurs estrella l’insostenible tanqueu-vos a casa?

Hi ha molts experts que estan fent propostes que es poden implementar amb recursos econòmics i tecnològics. I de moment la sensació és que la classe política dirigent, que és qui decideix en nom de tota la ciutadania, o està fallant duent-les a terme o directament no escolta. Ja està bé de fiar-ho tot a demanar a la gent que es tanqui a casa seva. Ara més que mai calen recursos econòmics, tecnològics i tota l'expertesa possible al servei d’una acció pública eficient que contingui d’una manera perdurable i sostenible per a tothom aquesta epidèmia.

Marçal Pla Vallejo

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi