Bones intencions que maten

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les entitats animalistes rescaten cada any desenes i desenes de gatets i, per aturar aquesta situació, tots hi hem de prendre part però hem de saber com fer-ho.

Sovint arriben casos de gatets de carrer recent nascuts que fins i tot, estant amb la mare, són manipulats per les persones, que els acaricien o agafen i busquen una llar per a ells; tanmateix, aquest acte benintencionat comporta un greu risc per la vida dels petits, atès que les seves possibilitats de sobreviure disminueixen molt quan són separats de la mare.

Per això és important conèixer els passos a seguir en cas que trobem gatets al carrer i saber que el primer a fer en aquests casos és no agafar-los ni tocar-los. El més probable és que la mare es trobi pels voltants així que el millor que podem fer és retirar-nos i esperar unes hores, a una distància prudencial, per veure si la mare torna amb els seus petits. Si els acariciem, els impregnarem amb la nostra olor i la mare podria no reconèixer-los i rebutjar-los.

Els gatets són especialment delicats i les cures i atencions de la mare són les millors que poden rebre; tirar-los endavant sense ella és molt complicat i suposa un greu risc per les seves vides.

Si els animals es trobessin en una zona perillosa i l’única opció que tenim és la d’agafar-los, hem de procurar abrigar-los, no donar-los cap mena d’aliment, i dur-los l’abans possible a un centre veterinari: quan es tracta d’animals tan petits, cada minut que passa és vital per a ells.

En cas de dubte, el millor a fer serà contactar amb una entitat animalista o protectora, ells sabran com actuar.

Seguir aquests passos per salvar les vides d’aquests animals és tan important com posar de la nostra part per prevenir que any rere any arribin a les mans d’entitats animalistes i protectores centenars de gatets sense llar. A l’hora de col·laborar per evitar aquesta situació, no només cal preocupar-se dels animals de carrer, sinó també dels que tenim a casa, i és en aquest punt en el que pren encara més importància la responsabilitat d’esterilitzar els nostres animals.

Hem de tenir en compte que una gata pot tenir entre dos i tres embarassos l’any i que per cadascun d’ells poden néixer entre tres i nou gatets, així que el creixement de la població felina és molt ràpid; esterilitzant les nostres gats, siguin mascle o femella, reduïm el nombre de gatets que naixeran necessitant trobar una llar.

És responsabilitat de tots ajudar els animals que es troben al carrer i posar de la nostra part per a que cada cop en siguin menys els que necessiten una llar. Gràcies a tots els qui col·laboreu i aporteu el vostre granet de sorra, de tot cor.

Andrea Xaxo, membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat

 
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article