Del “Bar les tapes” a “ La barra dels ex Convergents de Sant Cugat”

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imagineu-vos que tinc un bar de tapes, “Bar les tapes”, i intoxico a mig barri, estafo a alguns clients amb els canvis i tinc un crèdit amb el banc d’una substanciosa quantia.

Trobant-me en una situació insostenible, procedeixo a abaixar la persiana i presentar un concurs de creditors.

L’endemà obro un nou bar “La barra d’en Jordi”. Un establiment ubicat al mateix lloc que l’anterior, amb el mateix lloguer, amb el mateix estil de menjar i els mateixos clients. Però compte! No me’n faig responsable de les malifetes del “Bar de tapes”, allò és aigua passada.

Les obvietats volen de poques explicacions, de fet, quasi fa mandra parlar-ne. Però a Sant Cugat sembla que s’ha d’explicar tot de manera molt pedagògica, perquè tenim uns ex governants, que ara són a l’oposició, que s’entesten en desmarcar-se del “Bar de Tapes” perquè ara són “La barra del Jordi”.

Té nassos però, que no tinguin ni la decència d’emmirallar-se amb els seus “capos” (Junts per Catalunya), que malgrat tots els seus –molts– “bars de tapes”, com a mínim, el passat 20 de maig van acceptar signar una declaració amb tots els grups del Parlament per condemnar la corrupció de CDC (declaració que “exigeix a Convergència el retorn dels 6,6 milions d’euros espoliats a les arques públiques”)

Recentment hem llegit als mitjans que el Tribunal Suprem ha ratificat la sentència en que si detallava que Convergència Democràtica de Catalunyava comissionar el 3% per la construcció del PAV3 de Sant Cugat. I com és evident, les empreses adjudicatàries no havien concorregut a cap concurs públic

En el darrer Ple de l'Ajuntament de Sant CugatJunts per Sant Cugates va posar de perfil quan se li parlava de la condemna en ferm, on se sentenciava que s’havien comès nombrosos delictes, malversació de caudals públics, falsedat documental, tràfic d’influències, etcètera.

A la moció que es va presentar d’urgència sobre el cas Palau en que es demanava “rebutjar i condemnar la corrupció en totes les seves formes i reafirmar el compromís per lluitar contra aquesta en tots els àmbits de la vida pública, promovent una democràcia de qualitat, presidida per l’honestedat, l’ètica i la transparència”, i que alhora es demanava responsabilitats polítiques als regidors convergents fins al 2009, dimissions de càrrecs i retornar la comissió que es van repartir de 167.040,78€, Junts per Sant Cugat va votar-hi en contra.

Val a dir que la moció, malgrat la seva manca de suport, va ser aprovada.

Com a santcugatenc em sento estafat i enganyat pels qui han estat governant a la meva ciutat durant més de 30 anys. S’haurien de depurar responsabilitats, retornar els diners del poble i per descomptat disculpes públiques!

És inacceptable l’actitud de la seva portaveu, la senyora Carmela Fortuny, quan s’espolsa les responsabilitats del “Bar de tapes”, ergo Convergència, perquè aquell projecte ja no existeix.

Segurament el nou projecte s’hauria de dir:“La barra dels ex Convergents de Sant Cugat”

Si Junts per Sant Cugat vol seguir a l’Ajuntament, és el mínim que els hem d’exigir. Del contrari, marxin cap a casa, i deixin d’escalfar cadires per anar acumulant diners dels “no sé quants” càrrecs que acumulen alguns.

Jordi Ramis

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi