8 trucs per introduir els nadons al món de la música

Som la teva escola de música de Sant Cugat amb gran diversitat de programes i un equip professional i motivat que t'acompanyarà.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Aula de So

Que el teu nadó s’interessi per la música no hauria de ser difícil, però si no saps com ajudar-lo a explorar i treure’n el major benefici aquí tens alguns consells:

1. Deixa que s’hi sumin:

Quan cantes amb el teu nadó prova a fer petites pauses puntualment per a donar-li la oportunitat d’intentar cantar o imitar allò que fas.

2. Incorpora instruments sempre que puguis:

Ja sigui un piano de joguina o petits instruments de percussió, és fonamental encoratjar al nadó a tocar, sacsejar i provar els instruments per a veure què passa. És bo deixar que explori, però també pots ensenyar com funcionen tocant-los tu mateix/a.

3. Assegura’t d’incorporar música a l’hora d’anar a dormir:

És un moment molt íntim i ideal per a que gaudeixi de música suau que, de ben segur, us calmarà a tots dos. A més d’escoltar música suau també pots cantar una nana entre abraçades.

4. Introdueix varietat: 

Les nanes són ideals, però també cal tocar o fer sonar música animada i alegre durant el dia. Els agrada sentir noves cançons a més de les seves preferides.

5. Afegeix algunes rimes:

Els nadons poden identificar rimes a la cançó a més del ritme. Una bona manera d’introduir-les és cantant la seva cançó preferida per a que les senti de forma repetida.

6. Fixa’t en la seva reacció: 

Cal estar atent per a veure com gaudeix la nova música: Somriu? Està atent/a, concentrat/da en el que sent? Quina música agrada més?

7. Interactua: 

Assegurat d’interactuar amb el teu nadó quan sona la música. Gran part de la diversió ve donada pel joc entre tu i el teu nadó, veient com reacciona i enfortint el vostre llaç emocional. 

8. Deixa que els teus moviments captin la seva atenció: 

La música pot ser una excusa per a fer tonteries, caminar de forma exagerada per la sala, picar de mans o ballar. Deixa’t anar i que el teu nadó pugui gaudir de la música, del moviment i participar-hi. 

Trobar cançons que el teu fill o la teva filla gaudeixi hauria de ser fàcil, probablement els agradarà pràcticament tota la música que triïs per a ell/a, sobretot si tu també la gaudeixes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi