“Descobertes en cobert”, un projecte dels nens i nenes de l’escola El Martinet

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els nois i les noies de la comunitat d’Els més grans de l’Institut Escola El Martinet, de Ripollet, aquests dies estem rebent propostes que ens envien les mestres a través del correu electrònic. Una d’aquestes propostes es titula “DESCOBERTES EN COBERT”. Aquest projecte ha estat relacionat amb diferents àmbits. El funcionament era el següent:  les mestres ens enviaven un correu electrònic on ens explicaven què era el que havíem de fer i ens posaven una data per entregar-ho. Normalment ens ho enviaven el dilluns i ho havíem d’entregar dijous i aleshores el divendres ens feien el retorn. Vam començar escrivint les emocions que sentíem durant els dies de confinament, vam continuar amb la llibertat que teníem a casa i com la podíem expressar en una foto, i en les últimes setmanes ens vam centrar més en el medi ambient.

La primera setmana que vam treballar sobre la natura ens van demanar que féssim una frase sobre què era el que vèiem i crèiem que estava passant a fora, mentre nosaltres estàvem a dins. Arrel d’això ens van fer el retorn amb tot de notícies adjuntes relacionades amb tot el que havíem parlat, com per exemple la contaminació, els animals, la vegetació i l’economia. Nosaltres ens les havíem de mirar i fer un treball donant la nostra opinió i ampliant la informació. D’aquestes reflexions les mestres ens van fer un vídeo on sortien elles dient les frases més rellevants que cada grup havia pensat. L'última proposta va ser que havíem d’elaborar un cartell inspirat en les frases del vídeo per enviar un missatge al món. El cartell havia de tenir un eslògan, un dibuix o una imatge que cridés l’atenció i un missatge clar i directe. Aquest missatge havia d'arribar a tots els nostres veïns i veïnes com a mínim, per així poder inspirar a la gent a que fessin un canvi amb les nostres idees. Com que no tots els nens i nenes vivim al mateix poble els cartells estan repartits per tot el Vallès.

Esperem que la gent faci cas dels nostres cartells per no perdre tot el que la natura ha guanyat en temps de confinament. 

“Els més grans el Martinet”, Bernat, Júlia, Abril M, Violeta, Tiziana, Sabrine, Josep, Zoe, Isaac, Nae i Guiu 

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi