Cadena perpètua

En defensa de les pensions públiques.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Avui som a Espanya més de 500.000 jubilats, que estem discriminats a l'hora de calcular i cobrar la nostra jubilació; això ha fet que davant d'aquest problema ens hem organitzat i creat l'associació (ASJUBI40) l'Associació Jubilació Anticipada sense Penalitzar, en l'àmbit de tot l'estat Espanyol.

L'inici de la nostra associació va tenir lloc fa 4 anys, quan Mario Tuya Entrialgo, de Gijón, va iniciar una recollida de signatures a través de Change.org, per tal de despenalitzar les jubilacions afectades pels coeficients reductors. Es van lliurar aproximadament 500.000 signatures al Congrés.

Avui dia tenim el suport d'11 comunitats, mitjançant proposicions no de llei (PNL), aprovades a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castellà i Lleó, Euskadi, Galícia, Madrid, València, Illes Balears, Múrcia, que s´han dirigit al Govern d'Espanya demanant la modificació d'aquestes penalitzacions. A escala de Catalunya estem en contacte amb tots els grups polítics que tenen representació al nostre Parlament Autonòmic.

Tenim una PNL presentada en el Congrés, per part de Joan Tardà i Jordi Salvador i Duch, d'Esquerra Republicana, que actualment ha arribat a la Comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social. També es va presentar al Senat la PNL per part del senador Carles Mulert, de Compromís, com podeu veure no parem de moure'ns. En aquests moments també alguns ajuntaments a través de mocions presentades als plens s'estan adherint a la nostra reivindicació, i també hem mantingut algunes reunions amb l'actual govern.

La nostra reivindicació, que creiem justa, ja que a Espanya, actualment, el sistema general comporta que TOTS els jubilats anticipats tinguin penalitzades les seves pensions, amb una reducció de fins al 40% de manera vitalícia (una espècie de cadena perpètua), fins i tot havent cotitzat 40, 45 o 47 anys, bastant més que els 37 anys requerits en 2020 per cobrar el 100% de la pensió a l'edat ordinària legal.

Aquests jubilats amb tants anys cotitzats van començar a treballar i a cotitzar pràcticament en l'adolescència amb 14, 15 i 16 anys, han estat la sustentació del sistema de benestar social durant dècades, i quan per diferents motius (reduccions de plantilla, tancaments d'empreses, etc.), s'han vist obligats a jubilar-se anticipadament, perquè no tenien ingressos amb els quals subsistir, se'ls castiga per a tota la vida amb una injusta i abusiva reducció de la seva jubilació.

Reclamem el dret de treballadores i treballadors que hagin accedit en el passat o accedeixin en el futur a la seva jubilació de manera anticipada i que acreditin 40 anys de cotització, que se'ls reconegui la seva pensió íntegra sense l'aplicació dels coeficients reductors que preveu la llei, amb caràcter general, per a les jubilacions anticipades.

Per tant, a aquelles persones amb 40 anys cotitzats que haguessin accedit en el seu moment a alguna de les modalitats de jubilació anticipada, que hagués suposat, i continuï suposant en l'actualitat, l'aplicació dels citats coeficients reductors a la seva pensió, se'ls deixin d'aplicar aquests coeficients amb caràcter immediat, en complir els 65 anys.

Així mateix, aquelles persones que en el futur accedeixin a alguna de les modalitats de jubilació anticipada previstes en la legislació, i que acreditin 40 o més anys de cotització, tinguin dret a percebre la seva pensió integra també en complir 65 anys, sense que els siguin aplicables les reduccions per jubilació anticipada establertes amb caràcter general en la legislació vigent.

 

Laura Allué Espejo
Coordinadora a Catalunya de l’Associació Anticipada Sense Penalitzar (ASUBI40)

Email: bcgrupasjubi40cat@gmail.com
http://www.faceboock.com/groups/JubilacionsSinPenalizar/
http://Twiter.com/asjubi/40

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi