Regidor actual, on tenim la vacuna?

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Potser m'hauria de disculpar per fer servir un eufemisme al títol. No és intenció directa donar marques comercials ni em patrocinen ni em paguen però, em refereixo a la Gonacon. Aquest mot, registrat com a marca comercial, fa un temps es va provar com la millor opció, més ràpida, econòmica i eficaç pel control de la fauna silvestre al nostre entorn proper, concretament pel senglar. Ja ni dic a Collserola, perquè de senglars hi ha a les ciutats, carreteres i camins, zones urbanes o no urbanitzables.

Llavors, què va passar amb els resultats? On es van publicar? Cada cert temps ho busco, tinc alertes als cercadors i res de res. Cerco per municipi, per investigador, per campus d'investigació i no trobo si amb 35€ per exemplar va ser profitosa aquella petita inversió per un problema tan gran, en un poble tan gran com Sant Cugat (anem pel camí dels 100.000 habitants).

Assassinar un sol senglar, com a mínim, si comences amb les despeses a zero, costa uns 1.300€. I ho diu un organisme oficial relacionat amb la caça del que no donaré ni un bri de propaganda (agafant els seus propis números a la web). Fer la contracepció, és a dir, aplicar la vacuna i fent economia ràpida real i sumant les despeses de desplaçament, retenció, clip i seguiment, no arriba als 100 € cada senglar. I no mor ningú.

Si torno a la petició inicial, i el regidor de Benestar Animal té els resultats i són positius, potser podríem tornar-los a aplicar, oi? O permetrà que s'executin exemplars (de senglars, conills, tudons, tords i d'altres) al nostre municipi d'ara fins al febrer, sobre terrenys públics i permetent perjudici del medi, dels ciutadans i posant en perill fins i tot als mateixos caçadors, tallant camins públics, mantinguts amb els diners de tots, per després tornar a fer una despesa per la neteja? O fent una pregunta més entenedora, permet el benestar animal les matances? Estem al segle XXI, hi ha estudis més que específics i especialitzats, planers i fins i tot amb dibuixos entenedors que donen vies alternatives.

No paga la pena fer servir l'excusa que el calendari de caça depèn de la Generalitat, és una excusa de mal gestor. I si la fa servir, llavors li preguntaré si hi col·locarà controls d'alcoholèmia als accessos a les ZCC (que la paradeta per esmorzar abans i a mig matí és necessària per entonar) i si augmentarà la seguretat als entorns propers pels ciutadans que representa, i si senyalitzarà adequadament els camins tallats per aquesta activitat privada infecta, prehistòrica i esbiaixada de la realitat. I, també si s'han establert uns protocols (en clau COVID-19) per les colles. Volem informació entenedora.

D'altra banda, si el regidor de Benestar Animal té els resultats i són negatius pel control poblacional o directament no els té, per la raó lloable que indiqui, llavors la pregunta és: pensa fer alguna cosa per preservar el medi que ens envolta i la seguretat dels éssers vius? Vol permetre que a escassos 90 metres d'una escola, un dia laborable i d'escola, el dia 8 d'octubre de 2020 (a dies de publicar aquest minso article) es permetin les armes de foc? A mi personalment em treu molt la son.

El ser presumptament animalista local no passa només pel nostre municipi, això no entén de límits. No passa el tall si anem amb el criteri urbà. Tot és medi, i l'urbà depèn del natural i no gestionar el benestar animal ni la seguretat del medi dins el propi medi, és una bola d'enderroc que hipnotitza quan hi va, però arriba un moment que torna. No vull veure que passarà si troba un senglar a prop de l'Ajuntament, potser es posa una vestimenta adequada, com es va posar la d'apicultor en trobar un eixam als voltants de l'Ajuntament. Desitjo que aquesta vestimenta sigui la de l'investigador que vol ser valent i fer la contracepció i no hi vagi de camuflatge.

Alejandro Cuesta Hidalgo, membre de la PAS

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article