Una nova mirada per un vell model de ciutat

Un col·lectiu ecologista, feminista i anticapitalista.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La construcció de l'escola La Mirada fa temps que suposa un conflicte en l'àmbit ecologista a la ciutat, és per aquest motiu que l'assemblea pel clima hem decidit visibilitzar-lo i expressar el nostre posicionament al respecte.

Ara farà 3 anys, l'anterior govern amb el suport de tota l'oposició va aprovar un pla per a construir una escola al bosc de Volpelleres, l'escola La Mirada, prometent a les famílies que estaria acabada a finals del 2022. El que no van explicar és que la ubicació on s'havia de construir és una zona on no és possible fer-ho, ja que la proximitat amb les vies de la RENFE (i el pas de mercaderies perilloses) no ho permet. La solució del nou govern ha estat reubicar la construcció de l'escola al centre del bosc, fent necessari afectar 618 arbres (239 pins i 228 roures i alzines, entre d'altres). Així neix la Plataforma "SOS Bosc de Volpelleres" amb l'objectiu d'aconseguir un emplaçament alternatiu per a l'escola.

El barri de Volpelleres és un barri molt rejovenit i en creixement constant, i és evident que necessita la construcció d'aquesta escola. Ara bé, per què això ha d'implicar la destrucció del territori? Hi ha altres possibilitats com la d'ubicar-la al parc de Can Canyameres que creiem que no s'estan posant prou sobre la taula i tindrien un impacte ambiental inferior. Creiem que un govern compromès amb l'emergència climàtica s'hauria de responsabilitzar de trobar una solució que satisfaci a les necessitats del barri sense deteriorar el bosc.

En aquest sentit, des de l'Assemblea pel clima creiem que aquesta problemàtica es deu a un mal plantejament polític inicial: Durant els últims 32 anys el govern s'ha encarregat d'elititzar Sant Cugat. S'ha privatitzat el sol de la ciutat, i expulsat a totes aquelles que no podem pagar preus desorbitats de lloguer a l'hora que es donava la benvinguda a empreses, immobiliàries i fons voltors o construint grans centres comercials. En definitiva han convertit Sant Cugat en una ciutat per a rics, tot seguint un model urbanístic injust i insostenible. Tot això sense tenir en compte l'impacte mediambiental que pogués tenir, sembla que els és igual talar boscos a costa de comptar amb grans instal·lacions que les Santcugatenques ni volem ni necessitem.

Per aquest motiu nosaltres decidim posar la vida al centre i deixar ben clar que no pagarem les de sempre les males decisions que va prendre el govern. Amb tot, volem donar suport a la plataforma "SOS Bosc de Volpelleres" i a la seva demanda de reubicació de l'escola. Ni el bosc ni la ciutadania hem de pagar els plats trencats de les males gestions governamentals. Volpelleres i les seves famílies necessiten l'escola que els van prometre, i Sant Cugat necessita preservar els pocs boscos que li queden.

Amb tot, volem donar suport a la plataforma "SOS Bosc de Volpelleres" i a la seva demanda de reubicació de l'escola. Ni el bosc ni la ciutadania hem de pagar els plats trencats de les males gestions governamentals. Volpelleres i les seves famílies necessiten l'escola que els van prometre, i Sant Cugat necessita preservar els pocs boscos que li queden.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi