Restes vegetals i llenyoses

Mestre jubilat i actor.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

D'uns dies ençà que al Facebook han aparegut diverses queixes per part d'alguns usuaris del poble sobre el funcionament del servei de recollida dels sacs. És un servei deficitari, segons diuen. La veritat és que, de vegades, no venen el dia assenyalat i alguna setmana se l'han saltat. Tot i així, l'adjectiu deficitari, el trobo excessiu.

El que sí que trobo deficient és la manera d'emplenar els sacs d'alguns usuaris. Els omplen massa, branques que sobresurten i envaeixen la vorera, amb el consegüent perill dels transeünts nocturns o de visió reduïda. O no s'adonen del perill que causen, o senzillament se'ls en fot. A més, en molts casos, es fa impossible de fer-los aixecar per les nanses i els nois l'han de deixar allà per tal que l'usuari retalli les branques.

Després hi ha "els polits" que deixen tota mena de deixalles dins, com si fos un vulgar contenidor. Sovint en trobes bosses d'escombraries, llaunes, alguna mascareta, mocadors de paper usats, les caques dels gossos i tota mena andròmines. La setmana que trec el meu, haig d'estar a l'aguait d'aquestes brutícies fins que han passat a buidar-lo. El que em sorprèn més és que al costat, a tres passes mal comptades, hi ha una paperera on posar llaunes, mocadors i mascaretes. Per què ho faran?

De vegades tinc la sensació que al nostre poble tenim un bon grapat de senyorets que, potser casa seva la tinguin neta, però que, de portes enfora, se'n "descuiden".

Rafa Usero,
actor i mestre jubliat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi