De veritat que no hi ha un altre lloc?

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'escola La Miarda es pot construir aquí sense tocar la masia de Can Canyameres:

 

Des de les institucions sempre argumenten que tenen un compromís amb els veïns sobre la masia Can Canyameres i la veritat és que cada vegada està en una situació més lamentable. Al final només quedarà la paret de la masia, tot i que la restauració representa "uns milions d'euros", que en la situació actual és el que toca. Sense parlar de la pèrdua del seu interior d'un valor històric i patrimonial irreparable (aquesta és la sensibilitat de la qual parlem).

L'espai té aproximadament 13.000 m² i la masia ocupa uns 1.200 m², és a dir respectant la Masia els queden uns generosos 11.000 m² fins i tot sobra espai, ja que aquí no és necessària la zona de seguretat prevista en Volpelleres. A més ja que els agrada dissenyar espais integrats en el seu entorn, aquí podrien aprofitar i fer alguna cosa per Can Canyameres que ara mateix no queden ni les parets. Amb l'estalvi que representaria construir aquí, resoldrien els dos compromisos que tenen amb el barri de Volpelleres.

Una escola que estarà en ple barri de Volpelleres i la seva execució aquí representaria un estalvi econòmic importantíssim i acceleraria l'obra. I ja que tant els preocupa la seguretat dels nens, aquí no caldria talar arbres, ni eliminar el sotabosc fins als 15000 m². Aquí és més segur construir, mai hem vist clar com pensen integrar d'una manera segura una escola, que fins i tot es farà servir fusta per a construir-la dins d'una zona forestal. A part que cada vegada són més nombrosos els episodis de forts vents que arrenquen  arbres i branques.

Espero que amb aquests arguments algú demostri que realment sí els preocupa els veïns de Volpelleres, resolent els tres compromisos que tenen:

1. Construir una escola en el barri de Volpelleres.
2. Rehabilitar Can Canyameres i donar-li un ús per al barri en comptes de deixar-la caure.
3. Respectar el Bosc de Volpelleres com una societat moderna a l'altura de l'actual situació climàtica (els recordo que els anima'ls necessiten més que mai una gestió sensible al moment), de debò estem a l'altura de vetllar pel benestar d'aquest llegat. El Bosc de Volpelleres és una escola viva. Que resulta molt fàcil de mantenir, només es tracta de donar-li un ús públic respectuós amb el medi ambient.

Per cert, no estaria de més que Volpelleres aparegués a la pàgina oficial de turisme de l’Ajuntament de Sant Cugat o és que no interessa que es conegui un dels espais amb més fauna fins i tot on crien espècies considerades poc comunes a Collserola? A part d'una llarga llista com apareix a l'informe presentat. D'igual manera no entenem com els característics i singulars arboles de dos, tres i quatre peus no apareixen en cap publicació.

Leo Baquedano

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi