28 de desembre, notícies des de Salut pels i les innocents

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A les dues de la tarda compareixen la consellera de Salut Alba Vergés, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper i la Sra. Isabel Ferrer directora de Protecció Civil.

Les dades dels últims dies feien esperar noves restriccions generals, amb repercussió global, enfront de les que s'han pres darrerament que han afectat col·lectius concrets i comarques determinades, de forma "quirúrgica". Deuen estar preocupats per les repercussions electorals d'aquesta cirurgia. Fent gala del dia, el dia dels innocents a les dues de la tarda fan una compareixença en positiu, anunciant, de forma confusa i malintencionada, que acaben el contracte amb Ferrovial i que comença una nova era de la Salut Pública a Catalunya, un nou Pla, crec que el que fa 6, des del reconeixement de la pandèmia. Que després dels 17 milions d'euros regalats a Ferrovial, encara poden disposar de 17 més per gastar, aquest cop sí, dintre el mateix Departament de Salut en unes tasques que mig esbossen. 

No hi ha una ombra de penediment per la mala gestió que aquesta empresa privada ha fet dels diners públics, ni pels malalts i morts que puguin haver-hi darrere aquesta gestió, ni pel patiment inútil que ha causat al personal sanitari, ni per l'opacitat i la sordesa del Departament, que sembla pensen mantenir. S'estalvien parlar de les noves restriccions, forçosament impopulars, que semblarien derivar-se de l'evolució de la pandèmia aquests darrers dies. Aquest enfocament en positiu, evitant el que pot continuar passant factura a les urnes, pot tenir una doble repercussió:

- Augmentar el desconcert de la població disciplinada, coneixedora ja de les corbes i les xifres, que esperava que reafirmessin els seus temors.
- Donar ales als i les que poden interpretar aquesta entrada en la nova era de les vacunes i les bones intencions del departament de Salut com el tret de sortida a la normalitat.

Molt greu. No hi ha temor electoral que ho pugui justificar.

Asun Reyes

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi