Regala lectura: recomanacions de llibres per adolescents

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un any més, ja tenim Nadal aquí! Aquest any, però, es presenta bastant diferent dels anteriors: poques reunions familiars, poca mobilitat i sobretot poca interacció social... Dins de tota aquesta situació que rodeja les vacances de Nadal i com que el nostre temps lliure l'haurem de dedicar a activitats no gaire socials, regalar un llibre per aquestes festes pot ser una bona idea per fomentar la lectura en els nostres fills/es adolescents.

La lectura aporta un munt de beneficis: activa l'activitat mental, ajuda a incrementar la memòria, millora l'estat d'ànim i aporta coneixements i cultura, però... què podem fer per animar els nostres fills/es a llegir? Aquí us deixem alguns consells que us poden ajudar!

  1. Busca llibres adequats als seus interessos i gustos: perquè vulguin llegir un llibre, les obres els hi han d'interessar des de la portada i s'han de sentir atrets per la història. Busca llibres relacionats amb temàtiques que els hi agraden (música, esport, fantasia, aventures, còmics...).
  2. Respecta la capacitat lectora: és important que el llibre que decidim regalar sigui adequat a la seva edat i capacitat lectora.
  3. Desperta la seva curiositat: generalment un tràiler ben fet fa que vulguem veure una pel·lícula, per què no fem el mateix amb els llibres? Busca ressenyes, fes un petit escrit sobre què es pot trobar en el llibre, tot això ajudarà a crear la curiositat per obrir aquell llibre que sembla tan interessant.
  4. Regalar llibres sobre pel·lícules o sèries que els hi agraden: independentment que ja l'hagin vist, això pot ser un bon reclam per començar a llegir!
  5. La lectura mai ha de ser obligatòria: estimula el seu interès, parla de llibres que hagis llegit que t'hagin agradat, tu també dedica un temps a la lectura... Tu ets el primer exemple!

A continuació us passem algunes recomanacions de llibres per adolescents que poden ser un bon regal per aquestes festes:

La Gris té una vida normal i corrent fins que... la segresta un dimoni. D'un dia a l'altre la seva vida canvia per sempre. Descobreix que té uns estranys poders i entra en un món secret de guerres antigues, éssers invisibles i portes a altres universos. Per sort, coneix un col·leccionista de fantasmes i un noi que caça dimonis que l'ajudaran a navegar per aquestes perilloses aigües i fer front al més terrible dels monstres que vol fer servir les seves habilitats perquè el caos regni per sempre. (novel·la)

La Xènia lluita per treure bones notes, impulsada per la il·lusió d'estudiar Medicina, però des de fa un temps el seu rendiment és més baix. I és que la Xènia s'ha enamorat, però no d'un noi del seu entorn, sinó d'un fantasma, d'una veu sorgida d'Internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura. Com que la Xènia és decidida i el seu amor virtual no vol quedar amb ella, es proposa sorprendre'l, de manera que comença les seves investigacions amb les poques dades de les quals disposa. (novel·la)

Aquest llibre es va prohibir als col·legis de Dinamarca i Noruega a causa del seu contingut explosiu i provocador, però finalment s’ha acabat imposant i avui dia es considerat un best seller recomanat pels professors i educadors de tot el món. La Janne Teller s’enfonsa en el costat fosc de la vida i ho fa dirigint la seva mirada sobre els adolescents. Ella creu que les noves generacions no li troben sentit a la vida. I per això va escriure aquest pertorbador llibre, per tractar de reconduir aquestes situacions. La força del llibre resideix no en el seu argument, sinó en el punt que ens fa qüestionar-nos el nostre propi comportament a la vida. En definitiva Nada tracta d’un grup de nens adolescents en busca del significat de la vida… Es tracta d’un llibre fantàstic que realment et fa pensar i posar en dubtes qüestions que fins al moment eren inamovibles per a tu. (novel·la)

Estem el 1997. Ha finalitzat la III Guerra Mundial. Anglaterra s'ha convertit en un estat feixista. En aquests temps de desesperació i obscuritat, apareix un misteriós individu que es fa anomenar "V" i que ataca els interessos i agents de l'Estat, creant el caos. Però, ¿qui és "V"? ¿Per què busca venjança? (còmic)

Long John Silver continua viu. Quasi 140 anys després de l'Illa del Tresor, el guionista Xavier Dorison i el dibuixant Mathieu Lauffray, rendeixen homenatge a aquest personatge creant una seqüela digna de l'obra original. ¿Què va ser de Long John Silver? (còmic)

Bones festes!!

Eulàlia León
coordinadora del Servei d’Acompanyament a Joves i Famílies

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi