Carta als Reis Mags d’una criatura de Les Planes

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
A l’atenció de Mireia Ingla:

Aquest cap d’any, fent balanç de les coses que havíem d’agrair a aquest complicat 2020 i pensant els desitjos que voldríem que es fessin realitat el 2021, la meva criatura va parlar de dues coses que desitja: Poder anar a l’escoleta caminant i poder jugar al parc amb les seves amigues i amics.

Semblaran dues coses molt banals per a totes aquelles persones que no visquin a Les Planes. Les veïnes d’aquí però, i sobretot si tenen criatures, segur que fan que sí amb el cap i potser han tingut la mateixa conversa que jo amb els infants de casa seva. I és que a Les Planes no podem anar caminant de forma segura fins a l’escola bressol d’El Molí: a sobre la vorera hi ha forats i murs mig derruïts, i branques d’arbres que t’obliguen a baixar a la via per poder arribar a l’entrada -si vas caminant; o anar directament pel mig del carrer tot el tram, si portes cotxet (o cadira de rodes, bastó o crosses, és clar).

L’altra cosa és que com no hi ha cap classe d’il·luminació al parc infantil, a l’hivern a les 17:30 quan es fa fosc hem de marxar cap a casa (ja que tampoc tenim cap altre espai infantil o familiar a què puguem anar les veïnes d’aquí). Potser ara enteneu més els desitjos que la meva criatura volia demanar als Reis Mags: guanyar autonomia i temps de joc amb les seves amistats del barri. Jo, com que també comparteixo els seus desitjos i hi veig també la necessitat de seguretat viària i dignificació del lloc on vivim, he decidit que seria més útil enviar aquesta carta a vostè, Mireia Ingla, que al cap i a la fi és la “reina” (no sé si maga) que hem triat perquè governi durant un període de temps a Sant Cugat, ja que crec que és més probable que pugui fer arreglar la vorera i posar un fanal, que no pas entregar-la als patges dels Reis Mags d’Orient (això Noa encara no ho entén, però quan sigui més gran li explicaré).

Rebeu doncs, Mireia i equip de patges del ple de l’Ajuntament, la nostra carta i els nostres millors desitjos per a vostès pel 2021, i restem a l’espera que pugueu complir els nostres.

Salutacions cordials,
Irene Cardona Curcó (veïna de Les Planes)

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi