Ajudem als ocells

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cada any l'hivern ve acompanyat d'un fred que afecta molts animals i que els obliga a viure en unes circumstàncies complicades, com és el cas de les aus silvestres. Durant aquests mesos els ocells no disposen de tants recursos alimentaris, i a això se li sumen les baixes temperatures a les quals estan exposats diàriament. És per aquest motiu que, ara que ho necessiten més que mai, tots podem aportar una mica de part nostra, i així ajudar a facilitar-los la supervivència.

Realment ajudar-los és senzill, ja que el simple fet de posar-los menjar en un recipient i aigua en un altre ja implica una diferència significativa, però s'han de tenir en compte certs aspectes. Abans de res, és important tenir present que els ocells són animals extremadament desconfiats, de manera que difícilment s'aproparien a menjar abans d'assegurar-se que no hi ha ningú a prop. És per això que, tot i que no cal situar la menjadora a un lloc rebuscat, l'ideal seria que es trobés a un lloc tranquil, minimitzant possibles riscs.

Respecte al menjar, no és gens complicat fer una bona combinació d'aliments per a aquests petits animals, perquè durant aquesta època la veritat és que ho agrairan tot: llavors, tota mena de fruits secs, molles de pa i fins i tot una mica de fruita... Totes són bones opcions! Això sí, s'ha de reomplir i netejar la menjadora de manera regular a mesura que els ocells la vagin coneixent i habitant més sovint. Molt probablement, i amb una mica de paciència, la teva menjadora començarà a ser visitada regularment per una gran varietat d'ocells: mallerengues, cueretes, pit-roigs, pardals, merles... Tots et visitaran alegrament cada dia, donant-te l'oportunitat de poder observar i saber més d'aquests bonics animals.

Elisabet Capdevila,
membre de PAS Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article