Tenir o no tenir fills

Mestre jubilat i actor.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En el Festival Dona i Cinema, Maxine Trump s'ho planteja a través de la investigació audiovisual anomenada "To kid or not to kid".

La Maxine, una dona que arriba als 40, amb un procés professional brillant, s'ho rumia per primer cop amb aquest treball. En ell analitza les pressions socials i familiars que reben les dones sense fills. Es posa ella mateixa en el centre del documental, amb els seus dubtes i les seves reflexions. La seva recerca no parteix del fet que li agradin o no els fills, sinó de les dificultats que tindrà en la seva vida professional i el fet que vivim en un món superpoblat.

Diu que la raó d'aquest film-recerca és la de visualitzar l'estigmatització de la dona que no vol tenir fills. Afirma que actualment, entre un 20% i un 25% de la gent no té fills per voluntat pròpia.

Les reaccions han estat diverses. Associacions com The Not Mum i moltes parelles angoixades i amb sentiment de culpa, l'han felicitat pel treball. En canvi, ha despertat l'odi de gent contrària a la no maternitat. Inclús, per internet, algun cretí escrivia, tot comentant el documental "Si no et vols reproduir, posats a fer, podries matar-te, ja que no tens cap raó per viure".

El papa Francesc comentava que "No tenir fills és una opció egoista". Sobta que un papa tan suposadament progre digui això. Posats a veure egoisme podríem dir, més egoisme hi ha en els rics assedegats de diners a costa de més pobres; més egoistes són els bancs que juguen amb els nostres diners; més egoisme hi ha en un polític corrupte que fa servir el poder per enriquir-se...

I és que, les religions, totes les religions i la societat també, han estat cruels amb la dona. Les han adoctrinades per a ser mares, obviant inclús el seu dret a realitzar-se com a persones.

Fa uns anys, una companya meva de feina em deia "Rafa, els fills és el més important a la vida." Li vaig respondre que, no. Que els fills era una de les coses importants de la vida.

Les persones, home i dona, tenen el dret i el deure de realitzar-se durant la seva vida. Fer una activitat útil, beneficiosa per a la gent que ens envolta. Si la teva activitat ajuda els altres, t'ajuda a tu també.

Si no, per què coi hem vingut al món?

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article