Contaminació acústica a Valldoreix

Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix s’adhereix a les reivindicacions de la Plataforma Stop Soroll AP-7.

Zones com el Regadiu, la Guinardera, Can Montmany i els voltants del Complex Esportiu de Valldoreix pateixen des de fa més de 20 anys l’impacte acústic del pas de vehicles per l’AP-7.

Cal trobar una solució i els veïns ja fa temps que s’han organitzat amb la Plataforma Stop Soroll AP-7 Valldoreix per reclamar-la a les autoritats competents. Ara, a més de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, a les seves peticions se suma l’Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix (AVVPPV).

L’OMS assenyala la contaminació acústica com el segon problema pel que fa a afeccions de la salut que provenen del medi ambient.

Davant la mobilització veïnal, l’EMD i l’Ajuntament de Sant Cugat van decidir fer un estudi sonomètric per verificar el nivell de contaminació. Encara no hi ha els resultats definitius, però sembla que per mig punt no s’arriba a la mitjana de soroll que preveu la normativa espanyola per a la col·locació de pantalles acústiques, que en el cas de les autopistes depenen del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.  

Els veïns al·leguen que les sonometries s’han fet en temps de confinament i de toc de queda i que, a més, les zones on els resultats sí que arriben a la mitjana no han estat contemplades en l’estudi.

Donada la recent negativa del ministeri d’instal·lar pantalles acústiques per als veïns del barri de Mas Gener de Mira-sol, que fa anys que també reivindiquen una solució per al mateix problema, i en el seu cas amb un nivell de soroll que supera clarament el màxim permès, els veïns de Valldoreix reclamen solucions a curt termini i potser fins i tot més ecològiques.

Les barreres vegetals, el moviment de terres, la plantació d’arbrat, serien altres maneres de reduir l’impacte acústic i repercutirien positivament en el medi ambient i en el paisatge.  Aquestes mesures es financen des de les administracions locals, que estan obligades a actuar, ja que segons la normativa catalana, més severa que l’espanyola, el nivell de soroll sí que es considera contaminant.

Una altra solució passaria per demanar a l’AMB i a la DGT que es redueixi la velocitat màxima permesa dels vehicles de l’AP-7 al seu pas per Valldoreix i Mira-sol. A menys velocitat, menys fregament de les rodes a l’asfalt i, per tant, menys contaminació acústica.  De retruc, menys consum de carburant i menys emissió de gasos tòxics a l’atmosfera. I dintre d’aquesta visió més àmplia i respectuosa de l’entorn, caldria pensar a cobrir part de la corba de l’autopista amb un corredor verd que servís de pas als animals terrestres. Tot plegat, sense oblidar la reivindicació principal: les pantalles acústiques.

AVVPPV

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article